logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór bezprzewodowego internetu do laptopa - sieć, modem, koszty, prędkość

siekierka7 04 Lut 2007 23:14 1236 4
REKLAMA
  • #1 3529485
    siekierka7
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Witam.
    Mam w domu komputer stacjonarny (w nim mam internet radiowy - strasznie wolny) i laptopa. Zamierzam kupić bezprzewodowy internet do laptopa, tylko co wybrać? Jaką sieć? a potem jaki modem ? Z jakimi kosztami muszę się liczyć za jaką prędkość ? I czy jest możliwość aby podłączyć modem np. taki Siemens ES75 z laptopem lub z PC. Rozumiem że z niektórymi jest to nie możliwe ale z tym chyba by się udało. Z góry dzięki za pomoc :). Pozdrowienia.
  • REKLAMA
  • #2 3530238
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 844
    Ten modem będzie działał bez problemu ze stacjonarnym komputerem i laptopem przez port USB.

Nie będzie to jednak szybkie połączenie - chyba, że jesteś w zasięgu sieci 3 generacji.
    O graniu przez sieć można praktycznie zapomnieć - czasy odpowiedzi są dużo wyższe niż przy połączeniu kablowym lub WLAN.
  • REKLAMA
  • #3 3531587
    siekierka7
    Poziom 15  
    aha :) a w takim razie który z modemów (mogą być bezpośrednie do laptopa) i sieci byś proponował ?
  • REKLAMA
  • #4 3532074
    majselbaum
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    ja używam na codzień blueconnecta.
    więc zapomnij o mega transferach. o mega ściąganiu.
    zapomnij o wszystkim mega szybkim.
    jeśli jesteś w zasięgu 3G to powiedzmy że jesteś szczęściarzem. transfer powinien ci pozwolić na kilka rzeczy...
    bo jeśli będziesz miał GPRS'a lub EDGE'a to możesz co najwyżej na gg posiedzieć i nieduże mejle ściągać - nic więcej. no może jeszcze niezobowiązująco jakiś onet albo gazetę poczytać.

to nie jest rozwiązanie do siedzenia na tyłku i korzystaniu z neta.
    to są przede wszystkim rozwiązania dla ludzi mobilnych. w ruchu. co godzinę gdzie indziej. tak się sprawdza dobrze.
    ale w CoD'a sieciowo nie pograsz :)
  • #5 3533591
    siekierka7
    Poziom 15  
    nie wiecie to nawet nie o to chodzi, ja mam teraz radiówkę 128 i nie wczytują mi się nawet takie strony jak wp.pl, nie mówiąc już o moim forum które widomo trzeba moderwać (dzięki Bogu że mam dobrą ekipę)itp. a w godzinach 16.00-22.00 w ogóle się nie wczytuje, z GG też mnie co chwilę wywala itp. jestem już zdesperowany :]
REKLAMA