logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG u880 jak wyłączyć 3g? Program ustalający na stałe 2g.

komis881 05 Lut 2007 14:17 3524 6
REKLAMA
  • #1 3531048
    komis881
    Poziom 11  
    mam lg u880 z patchowanym softem. wlaczam telefon, wpisuje ten kos 142358#*# telefon sie loguje do plusa i tak mam zasieg ale przy zasiegu pojawia sie 3g. z telefonu sie moge dzwonic nic nie laczy sie z siecia ale zasieg pokazuje ze jest. wchodze w ustawienia, network, select networki i daje plus gsm laczy sie ale dalej na 3g. macie jakies pomysly? aha jestem w w szczecinie, w malej miejscowosci telefon dzialal normalnie.
  • REKLAMA
  • #2 3531078
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    wpisz kody 142358#*# nastepnie wejz na MODEM SETTING pozniej FASETTING i zmien na 10550
  • REKLAMA
  • #3 4047636
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 4129605
    BolzZ
    Poziom 26  
    Ocena: 67
    przepraszam ze z offtopem sie wpakuje, ale po co wyłączać g3? w jakim celu sie to robi?
  • REKLAMA
  • #6 4446380
    neo81
    Poziom 12  
    Ocena: 34
    Witam.
    Ja to zrobilem wlasnym sposobem.
    Potrzebny jest program U880 Unlock (w zalaczniku)
    Podlaczamy tel za pomaca kabla usb.
    Otwieramy program i wybieramy Tools -> Service Programming.
    Pozniej read from phone i jak odczyta nam ustawienia zmieniamy jak na obrazku ponizej:

Na koniec write to phone.
    Zauwazylem ze konfigurujac tel w ten sposob i ustawiajac polaczenie dla internetu jako umts tel otwiera strony szybciej jak by kozystal z 3g.
    Ale tel nie wyszukuje na przemian sieci 2g i 3g co oszczedza znacznie baterie wczesniej tel grzal sie jak kaloryfer i bateria starczala na jakies 2 godz pracy :)
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • U880 Unlock.rar (448.95 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 4824851
    rafi.w
    Poziom 20  
    Ocena: 87
    Witam
    Czy wiecie jak zrobić to samo z telefonem U8380 LG bo nic niemege z tym zrobić

Dodano po 1 [godziny] 7 [minuty]:

czY przecięcie lini WCDMA od UMTS wytstarczy aby telefon nie łapał 3G

tak jak na rysunku ze schematu mojego tela

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Posiadacz telefonu LG U880 z patchowanym softem zgłasza problem z wyłączeniem 3G, mimo ręcznego wyboru sieci GSM telefon nadal pokazuje zasięg 3G i nie łączy się z siecią. W dyskusji pojawiły się sugestie użycia kodu serwisowego 142358#*# do zmiany ustawień modemu (FASETTING na 10550), jednak na patchowanym flashu kod ten może resetować telefon i wymuszać pracę z inną kartą SIM. Zaproponowano także program, który na stałe ustawia pracę telefonu w trybie 2G, dostępny do pobrania z Rapidshare. Inna metoda to użycie programu U880 Unlock, który po podłączeniu telefonu kablem USB umożliwia modyfikację ustawień sieciowych w menu Service Programming, co pozwala na stałe wymuszenie 2G i oszczędność baterii poprzez eliminację ciągłego przełączania między 2G a 3G. W dyskusji pojawiła się także wzmianka o modelu LG U8380 i pytanie o możliwość fizycznego odcięcia linii WCDMA/UMTS, aby wyłączyć 3G.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA