to nie jest telewizor z zachodu tylko mój osobisty,który słuzy juz 10 lat.A o tej usterce dowiedziałem sie jak chciałem go ponownie nastroic gdyz dołożyli na kablówce programów.Noi teraz łapie tylko te programy które mają wyzsze czest.
Jeśli TV stroi wyłącznie w paśmie UHF, to warto spojrzeć w tryb serwisowy (SAM), czy opcja U0 jest ustawiona na "N". Jeśli na "Y", to przełącz. Tryb MD1.2 (pasuje) opisany tu: www.elektroda.pl/rtvforum/topic16809.html#201762
✨ Telewizor PHILIPS 25PT4501 powinien wyszukiwać kanały w zakresie od 50 MHz do 850 MHz, jednak obecnie skanuje tylko od 470 MHz, co ogranicza odbiór programów o niższych częstotliwościach. Problem pojawił się po dodaniu nowych kanałów przez operatora kablowego. Sugerowano, że telewizor może mieć ustawiony zakres wyszukiwania na pasmo UHF, co można zweryfikować i zmienić w trybie serwisowym (SAM), szczególnie sprawdzając opcję U0, która powinna być ustawiona na "N" zamiast "Y". Tryb MD1.2 jest odpowiedni dla tego modelu. Pojawiła się też wątpliwość, czy ustawienia mogły się samoczynnie zmienić. Telewizor jest używany od około 10 lat i nie pochodzi z zachodnich rynków, co wyklucza różnice regionalne jako przyczynę problemu. Wygenerowane przez model językowy.