Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung x497 simlock tornadem bez hwk?

alien99 08 Feb 2007 11:16 1295 10
    alien99
    Level 24  
    Witam!
    Mam pytanie czy zdejme simlocka z samsunga x497 tornadem bez hwk?program mam z killerem i np x660 nie chce mi sie łaczyć czy może to być też spowodowane killerem czy kablem?
    Pozdrawiam
    ostry2105
    Level 21  
    kabel od a300 i jako x490 ale bedzie chodzil tyklo w idei bo ma inne zakresy 850,1800,1900
    adrianw
    Level 24  
    Tak jak kolega napisał, telefon będzie działał tylko w dużych miastach gdzie jest 1800MHz.To jest model z USA z T-MOBILE , generalnie jest możliwośc przerobienia elektroniki i wtedy będzie śmigał normalnie poza miastem równie dobrze co i w mieście :)

Locka zrobisz spokojnie UFS
    alien99
    Level 24  
    Witam!
    Wiem że ten tel. jest z usa żeby chodził w polsce to trzeba przelutowac filtr.Ale chodzi mi o simlocka próbowałem przed chwilą ściągnąć podpiąłem kabel do niego i do tornada ale jak daje unlock to wyskakuje mi coś takiego failed TAT mode:1 mniej więcej coś takiego dokładnie już nie pamiętam gdyż kolega już poszedł.Ale jak wziąłem samsunga x660 od siostry i daje żeby zczytało info o tel. to też nie chce zczytać wygląda mi na to że tornado wogóle nie łaczy sie z tel.Jak tel. podłącze do tornada to na wyświetlaczu ma sie pojawić jakiś napis jak np. w noki? czy nic nie ma?Pierwszy raz mam do czynienia z samsungiem i jestem początkujący dlatego pytam:)
    alien99
    Level 24  
    dokładny napis jaki mi wywala to: failed to enter tat mode:1 czym to może być spowodowane?wie ktoś może ?
    adrianw
    Level 24  
    w UFS podłącz bez baterii z kablem do E700 , unlock i masz zrobione . Kabel do tego to E700/C100
    ostry2105
    Level 21  
    tak telefon podlanczasz bez bateri na kablu od samsunga a300 i powinien sie pojawic na lcd napis TAT Mode
    alien99
    Level 24  
    z dzisiejszych moich prób także nici:( Teraz sprawdzam na samsungu x660 podłączyłem tornado do usb włączyłem program dałem connect podpiąłem kabel od samsunga A300 do tel. i do tornada daje mobile info i wyskakuje ten błąd co jest na screenie poniżej.Podpinałem do niego kabel nawet u18pin i sam a288 i nic nie ruszyło:(Przypominam że tornado mam bez hwk program potraktowany killerem.Czy ktoś może mi coś pomóc??:(

Dodano po 35 [minuty]:

dodaje screena
    adrianw
    Level 24  
    alien99 wrote:
    z dzisiejszych moich prób także nici:( Teraz sprawdzam na samsungu x660 podłączyłem tornado do usb włączyłem program dałem connect podpiąłem kabel od samsunga A300 do tel. i do tornada daje mobile info i wyskakuje ten błąd co jest na screenie poniżej.Podpinałem do niego kabel nawet u18pin i sam a288 i nic nie ruszyło:(Przypominam że tornado mam bez hwk program potraktowany killerem.Czy ktoś może mi coś pomóc??:(

Dodano po 35 [minuty]:

dodaje screena

Ale co się uparłes na X660 , napisałem kabel od E700 nie jakiś x660 bzdura, E700/C100 kabel , grupa OM / SWIFT , zanzaczasz x497 lub podobny x i jedziesz z koksem , grrrr
    alien99
    Level 24  
    uparłem się z x660 bo x497 już nie go nie mam!