logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prosty program do usuwania dat i poprawy zamazanych zdjęć?

Tomasz* 08 Lut 2007 18:28 7993 4
REKLAMA
  • #1 3544926
    Tomasz*
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam
    Mam problem ze znalezieniem prostego i pewnego programu do usuwania lub modyfikacji dat na zdjęciach. Po za tym mam kupe zdjęć zamazanych
    z powodu złego ustawienia przesłony w moim nieco starszym aparacie cyfrowym. Czym to poprawic? Próbowanie kazdego sciagniętego programu nie jest fascynujące. Z góry dziękuje za wszystkie odp:D:!:
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3545358
    michu71
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Sciagnij sobie PHOTOSHOPA w nim zrobisz wszystko z fotkami
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3545626
    gabik001
    Poziom 37  
    Ocena: 418
    Kolega dobrze pisze/ Photoshop sobie poradzi. Usuniecie to tylko na piechote - stempel (trzeba zamalowac date). A na te zamazane zdjecia to chyba nie ma rady - mozna troche wyostrzyc , moze podkontrascic ale czy to cos da to nie wiadomo - zalezy jak bardzo sa poruszone... Najlepszy Photoshop CS2 albo 7.0
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3545632
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • Pomocny post
    #5 3547594
    Kristuś
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Polecam program Ulead photoimpact lub inny graficzny.Ja usuwałem daty przy użyciu narzędzia klonowanie.Po otwarciu pliku ze zdjęciem należy powiększyć sobie obraz w okienku programu,tak,by można było wygodnie pracować i narządziem "klonowanie" (ang.clone) nanosić fragmenty obrazu znajdujące się w sąsiedztwie cyferki z datą na zdjęciu.W programie photoimpact, by móc "klonować" należy wcisnąć klawisz shift i trzymając zaznaczyć fragmenty zdjęcia,które będą powielane.Następnie puszczamy shift i w interesującym nas miejscu (tu: na cyfrach daty) klikamy myszką i powielamy fragment zdjęcia.Wówczas po wydrukowaniu nie będzie śladu po dacie na zdjęciu.W taki sam sposób można usuwać np. jakieś plamy,czy zadrapania na zdjęciach.Pozdrawiam.
REKLAMA