logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Układ scalony USB w Palm MIO 168 - zwarcie do masy, szybkie rozładowanie?

SEILOR 08 Lut 2007 22:49 2149 2
REKLAMA
  • #1 3546421
    SEILOR
    Poziom 17  
    Ocena: 54
    Pierwsze istotne dla mnie pytanie... Który układ scalony odpowiada za komunikację USB...
    W egzemplarzu MIO który posiadam ( a który jak podejrzewam jest częściowo uszkodzony) oba przewody komunikacyjne USB ( nadawanie , odbiór) wykazują pełne zwarcie do masy...
    i czy to może być przyczyną szybkiego rozładowywania się baterii..
    Gdyby udało się zlokalizować układ scalony odpowiedzialny za komunikację USB, spróbowałbym go wylutować i sprawdzić czy wtedy jest OK !!! Niestety bez schematu , lub światłej pomocy fachowców nie mam szans, a to z tej prostej przyczyny, że symbole które są na scalakach nie umożliwiają identyfikacji ich funkcji...

Drugie moje pytanie dotyczy ładowania baterii...bateria posiada pięć wyprowadzeń...kolejno kolory: żółty, czarny, biały, niebieski i czerwony...
    Do których przewodów powinno być doprowadzone napięcie ładujące , a które są wyjściem z baterii do zasilania MIO ???? Jest w tym jakaś sztuczka, bo po naładowaniu baterii w palmie i wyjęciu jej, nie znalazłem takiej kombinacji przewodów na których miałbym napięcie baterii ( 3,7V)
  • REKLAMA
  • #2 3546593
    bonzo jan
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 46
    stawiam na procesor.mysle ze lepiej kupic z peknietym wyswietlaczem taki palm .czesto pomimo ze pobity jescze cos widac z menu.
  • #3 3547653
    SEILOR
    Poziom 17  
    Ocena: 54
    bonzo jan napisał:
    stawiam na procesor.mysle ze lepiej kupic z peknietym wyswietlaczem taki palm .czesto pomimo ze pobity jescze cos widac z menu.

Być może problem opisałem niezbyt jasno... Cały palm działa poprawnie, wszystko wyświetla, nawigacja działa... komunikacja poprzez IRDA też. Problem polega na braku komunikacji po USB, oraz szybkim rozładowaniu baterii...
REKLAMA