logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać polskie menu do Sony Ericsson W700i? Użycie Tornado UFS 3

kaluzone 09 Lut 2007 22:07 1659 11
REKLAMA
  • #1 3550285
    kaluzone
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    jak moge wgrac spolszenie do SE W700i ? skad moge je wziasc ??
    mam tornado ufs 3 spatchowane HWK killerem ale pisze tam W800 i W600 ale W700 i nie ma :/ jak to moge zrobic ? POMOCY !!

Proszę dbać o styl swoich wypowiedzi i nie zaniżać poziomu elektroda.pl. FD
  • REKLAMA
  • #2 3550664
    JaB
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam
    Do tego fona można wgrać soft kablem na USB. Opis i flash na nieoficyjalnej stronie SEMC...
    Jak masz zestaw z oryg. kablem to można zrobić, bardzo podobnie jak w Siemensach SWUP...
    Poszukaj w google.pl...
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3550856
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    nie kombinuj przy takich modelach , czasami cruiser ma problemy z wgraniem tym bardziej jak zaczniesz robic cos darmowymi programami to moge sie załozyc ze uwalisz f_ona .idz do kogos albo zakup setoola zaoszczedzisz nerwow i wkurzonych klientów
  • #4 3552197
    wolszczan
    Poziom 12  
    witam.
    cruiserem można flashować ale to nic nie da. po wszystkim w tel pojawi się "błąd konfiguracji, skontaktuj się z operatorem", aby pozbyć sie tego trzeba zrobić MODYFIKACJE SP. w700 jest z serii db2020 więc nie zrobisz tego cruiserem.
  • REKLAMA
  • #5 3552315
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    wolszczan napisał:
    witam.
    cruiserem można flashować ale to nic nie da. po wszystkim w tel pojawi się "błąd konfiguracji, skontaktuj się z operatorem", aby pozbyć sie tego trzeba zrobić MODYFIKACJE SP. w700 jest z serii db2020 więc nie zrobisz tego cruiserem.

jakie db2020 ?? to jest db2010
    normalna procedura flashowania
    czyli rsa
    flash raw fs
    customize fs
    flash main

to wszystko
  • REKLAMA
  • #6 3552334
    wanek
    Poziom 19  
    Ocena: 1
    Kolego wolszan jak sie nie znasz to nie pisz bzdur.Cruiser powinien dac rade jak masz troszke wiedzy i sprzet .

K610 /K610im /K618 /K618 /K790/K800 /V630 /W710 /W830 /W850 /Z610 /Z710
    tu masz wszystkie db2020
  • #7 3552790
    wolszczan
    Poziom 12  
    sorki. pomyłka. nie zauważyłem, że cruiser też robi modyfikacje po logach. a poza tym w700 to nie 710, wiec... mój błąd
  • #8 3621127
    kaluzone
    Poziom 13  
    czyli jak to moge zrobic majac tylko tornado i oryginalny kabel USB

zarejestrowałem sie na forum : www.topsony.com jest tam wszystko tylko nie ma PL menu skad to wziasc ????????
  • #9 3621915
    Gryfis
    Poziom 18  
    po usb to ja nie slyszalem zeby ktos wgrywal ale moze sie myle, ja osobiscie usb-smartem robilem i gladko poszlo. moje zdanie nie kombinuj bo uwalisz go i wiecej zaplacisz za postawienie niz za wgranie polaka u kogos.
  • #10 3622268
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Zrób jak radzi kolega,jak dobrze trafisz to za 20PLN ktoś ci to zrobi i po bólu a jak położysz konkretnie słuchawkę to będziesz musiał odżałować z 50PLN.
    Co do DB2020 bo rozgorzała dyskusja o logach to łatwo i przyjemnie robi KulanKendi i to nasz krajowy produkt jest dla tych co nie wiedzą.
  • #11 3622282
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Zgadza sie , lepiej zrobic u kogos profesjonalnie, niz miec bol głowy i płacic wiecej za naprawe.

Mt-Boxem SE cała procedura łacznie z unlok dodatkowo trwa ponizej 10 minut. Sprawdzone. Setool tez nie gorzej sobie z tym radzi. Cruiser - OK. Jednak zadne UFS - to nie jest sprzet do NEW ARM............. CID 49

Dlatego juz mnie UFSy zaczynaja draznic, bo wiele osob ''swiezych'' w gsm mysli ze tylko ten box istnieje na swiecie- tragedja. Mozna poczytac zapytania o unlok np. motoroli V3r UFSem (szkoda ze jeszcze UFS krawatow nie wiaze)........ Wystarczy poczytac na stronach producentow np. www.n-box.org co to jeszcze umie zrobic - to cudo co zwie sie UFS.

Jest to martwy projekt - kupowany najczesciej juz tylko dla kabli z kompletu. Nie do codziennej profesjonalnej pracy. Chyba ze do starych modeli.

Motto dnia z UFSEm via NEW ARM CID 49 - ''Jezeli jeszcze dzis nic nie popułes w serwisie, nie martw sie, z UFSEM masz to jak w banku''
    Jezeli w ogole bedzie to w stanie zabotowac te telefony, bo szczerze powatpiewam, ze nawet to da rade UFS. Moze nawet nie udac Ci sie nic popsuc.
  • #12 3625391
    sony5429
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    NUMER DNIA
    serwisant swojemu pracodawcy w sklepie gsm tlumaczy,ze nie mozna inaczej sciagnac simlocka w 1600 jak tylko zczytac tornadem kody i je wklepac do telefonu>ale juz 5razy probowal i nie idzie> jak nie pojdzie szosty raz to telefon złom

moja "konkurencja"
    ot i masz babo placek :D

Pozdr

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wgrywania polskiego menu (spolszczenia) do telefonu Sony Ericsson W700i przy użyciu programu Tornado UFS 3 i oryginalnego kabla USB. Użytkownik ma problem, ponieważ Tornado UFS 3 obsługuje modele W600 i W800, ale nie W700i. W odpowiedziach podkreślono, że wgrywanie softu do W700i można wykonać kablem USB, jednak nie jest to powszechna praktyka i wymaga oryginalnego kabla oraz odpowiedniego oprogramowania. Flashowanie Cruiserem jest możliwe, ale może powodować błąd konfiguracji i wymaga modyfikacji specyficznych dla modelu W700i, który należy do serii db2010 (nie db2020). Zaleca się korzystanie z profesjonalnych narzędzi takich jak Setool, MT-Box lub KulanKendi, które obsługują procedurę flashowania i odblokowania szybko i bezpiecznie. Użytkownicy odradzają używanie darmowych programów i sprzętu UFS do nowych modeli ARM z CID 49, gdyż jest to ryzykowne i może uszkodzić telefon. Wskazano również, że polskie menu do W700i jest trudno dostępne, a najlepszym rozwiązaniem jest zlecenie usługi profesjonalistom, co jest tańsze i bezpieczniejsze niż samodzielne próby.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA