logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brakujący element nad kwarcem w głowicy radia Panasonic DFX400N - co to?

edziu 16 Wrz 2003 22:17 1488 2
REKLAMA
  • #1 329100
    edziu
    Poziom 29  
    Ocena: 180
    witam wszystkim mam radio Panasonic DFX400N i problem z radiem ze słychać szumy i tak jakby tzraski i problemem stanowi głowica wymontowałem głowice i obejżałem szczegłółowo i zauwarzyłem że jakby brakuje jakiegoś elementu tuz nad kwarcem nie wiem co tam powinno być (zdjecie poniżej)czy ktoś by był tak pomocy i mi powiedział co tam powinno być a najlepiej przydał by sie schemat samej głowicy albo dał namiary gdzie moge kupić taką głowice z
    góry dziekuje za jakielkolwiek info
    Załączniki:
    • Brakujący element nad kwarcem w głowicy radia Panasonic DFX400N - co to? gowica.jpg (181.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 329542
    roger666
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    w tym modelu głowica stanowi integralną część i w dokumentacji nie ma jej schematu.W/g mnie niczego tam nie brakuje,możesz spróbować przelutować całą płytkę.jeśli to nic nie da to niestety trzeba wymienić głowicę.Zakładam że zdiagnozowałeś sprzet na tyle że jesteś pewien ze problem jest w głowicy a nie np. w syntezie.
    pozdrawiam
  • #3 329605
    edziu
    Poziom 29  
    Ocena: 180
    Tylko gdzie mogę to dotać :?: :?:
REKLAMA