logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Assembler, czyszczenie ekranu, wyświetlanie wartości. Tablice.

timontomi 11 Lut 2007 17:26 2588 1
REKLAMA
  • #1 3556879
    timontomi
    Poziom 1  
    Witam wszystkich. Mam problem i to poważny. Potrzebuję kogoś, kto zna się na pisaniu programów w asemblerze. Niżej podaję treści takiego zadania:

1. Napisz program, który oczyszcza ekran, umieszcza wskaźnik w wybranym miejscu, prosi użytkownika o podanie dwóch wartości, dodaje je i wyświetla sumę. Użyj procedur Clrscr,Gotoxy,Writestring,Readint i Writeint z biblioteki konsolidowanej.

2. Zdefiniuj tablicę wartości 8-bitowych oraz inną tablicę dla wartości 16-bitowych. Użyj operatora OFFSET do załadowania adresów poszczególnych elementów do rejestru BX. Zapisz wszystkie wartości do standardowego wyjścia...

Proszę o pomoc... Mam takich zadań do zrobienia 18... :( a nie mam o nich pojęcia..
  • REKLAMA
  • #2 3564108
    brzydki
    Poziom 11  
    Moge napisac dla kompilatora MASM32, powiedzmy 3zl za zadanie :) Przy okazji jesli chcesz, zeby ktos Ci napisal jakis program to polecam http://zlecenia.org Pod koniec tego tygodnia bedzie nowy wyglad strony (ladniejszy) Zapraszam :)
REKLAMA