Witam, mam nie lada problem gdyż nie moge sobie z nim poradzić od dłuższego czasu zaczął mnie irytować do tego stopnia że muszę coś z tym zrobić. Otóż mam Neostrade 512 z modemem ZXDSL 852 Firmy ZTE Corporation który jest dołączany gratisowo. Łącze się z internetem za pomocą programu dołączonego na płycie. Mój problem polega na tym że po pewnym czasie rozłącza mi się internet, po czym zawiesza sie ten program i nie moge się ponownie połączyć, nawet po ponownym uruchomieniu programu, uruchamiam ponownie komputer i wyświetlają mi się okna jakichś programów których wcale nie używam, czyli. commAPP-WOO-WOOCOM i comunication trays a ostatnio wywlaiło mi dodatkowo XPCOM: EventReceiver. klikam żeby zamknęło te programy ale komp wcale sie nie chce uruchomić musze korzystać z przycisku RESET
Dodam że mój komputer jest wolny od jakiegokolwiek złośliwego oprogramowania. Używam Kaspersky Internet Security 6.0 i do tego Spybot S&D. Dodam jeszcze że zazwyczaj gdy jestem przy komputerze i coś na nim robie to nic sie nie dzieje, internet działa ok, ale jak np odejde od kompa i mam włączonego uTorrenta albo tylko gadu-gadu internet zawiesza się już po ok 20min. Czas jest naprawde różny czasami po 20min, 50, nawet dopiero po 3h. Ale jak chce zostawić kompa włączonego na noc żeby mi się coś ściągnęło a po 20 min net rozłącza to budząc sie rano jestem troche rozczarowany że ściągnąłem przez całą noc 20MB LOL. Działo się tak przed formatem jak i po. Widziałem że jest dużo informacji na ten temat na francuskich stronach ale niestety żabojadem nie jestem i nie potrafie francuskiego:/ Może jeszcze podam jakiego mam kompa:
-Intel Core 2 Duo 6300
-Gigabyte GA-965P-DS3
-Geil 2x512 DDR2 800MHz
-GF 6600
-Audigy 4
-Zasilacz Chieftec 420W 2xfan
Z góry dzieki za pomoc
-Intel Core 2 Duo 6300
-Gigabyte GA-965P-DS3
-Geil 2x512 DDR2 800MHz
-GF 6600
-Audigy 4