Dzień dobry mam taki problem. Kupiłem dosyć nie dawno karte dziękową Sound Blaster X-Fi Platinum. Problem wygląda nastepujaco. Kiedy wyłacze komputer na noc po czym wlanczam go na drugi dzien idzie mi ladowanie systepu do loga xp gdzie przesowaja sie te kosteczki po czym wywala mi czarne tło i juz dalej stoi system (tak sie dzieje ostatnio przedtem mialem automatyczne resety komputera). Ja oczywiscie wtedy resetuje komputer i dzieje sie to gdzies po 3-4 czasami wiecej razy pod rzad potem zaskakuje i juz normalnie dziala system. Zawsze sie to powtarza kiedy komputer wylanczam na kilka godzin po czym go wlanczam. Jezeli np wylacze komputer na np 5 min takiego problemu nie mam.
Odlaczylem ta karte dziwekowa i panel przedni zeby sprawdzi czy to samo bedzie sie dzialo i oczywiscie nic takiego sie nie dzialo wszystko normanie sie zaladowalo.
Co najciekawcze ostatnio testowalem ta karte na Windows Viscie ku mojemu dziwieniu takiego problemu nie bylo ale byl inny po resetowaniu komputera badz wylaczeniu i ponownym wlaczeniu sterowniki do karty sa autokasowane kiedy juz zaladuje mi sie pulpit sterownikow nie ma karta jest wylaczona nie ma glosu. Prosze o pomoc czego to moze byc wina jak ta karte naprawic zeby chodzila na Windowsie Xp.
Dodam tylko ze mam zasilcza Chieftec - 450
Odlaczylem ta karte dziwekowa i panel przedni zeby sprawdzi czy to samo bedzie sie dzialo i oczywiscie nic takiego sie nie dzialo wszystko normanie sie zaladowalo.
Co najciekawcze ostatnio testowalem ta karte na Windows Viscie ku mojemu dziwieniu takiego problemu nie bylo ale byl inny po resetowaniu komputera badz wylaczeniu i ponownym wlaczeniu sterowniki do karty sa autokasowane kiedy juz zaladuje mi sie pulpit sterownikow nie ma karta jest wylaczona nie ma glosu. Prosze o pomoc czego to moze byc wina jak ta karte naprawic zeby chodzila na Windowsie Xp.
Dodam tylko ze mam zasilcza Chieftec - 450