logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motka e398- Flash failed z Testpointem nie da sie zflashować

_k0w4L_ 12 Lut 2007 20:48 1598 5
REKLAMA
  • #1 3561554
    _k0w4L_
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Mam taki problem.. Dostałem e398, gdzie włączał się odrazu bootloader po naciśnięciu czerwonej słuchawki.. Chciałem ją sflashować, użyłem monstera 'Hudy & Blazej(...)' , niestety proces flashowania zakończył sie niepowodzeniem. Telefon włączał się, pojawiał się napis 'HelloMoto' , i mrugał ekranem jakby się resetował reguralnie.. W bootloader nie wchodził, przy wciskaniu '* + # + czerwona słuchawka' włączał się 'HelloMoto jak wcześniej.. Rozlutowałem ekran, zrobiłem TP, robiłem wszystko zgodnie z poradnikiem 'Ratowanie motki bez backup' w FaQ, komputer normalnie wykrywa telefon jako 'S Blank Neptune', lecz nadal się nie da sflashować.. W MultiFlashFlex po czynności 'Loading RAM 100%' wyskakuje flash failed.. RSD wogle nie rusza.. RadioComm wykakuje błąd, kod chyba 96000000.. Próbowałem wiele razy.. Co mogę teraz zrobić ?

Proszę o odpowiedź,
    Pozdrawiam

P.S. Wyciągnąłem tą malutką bateryjke, włożyłem spowrotem i dalej tak samo :/ Już nie mam pomysłów Proszę pomóżcie ...
  • REKLAMA
  • #2 3562047
    Endriu64
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    eh po co robiłeś TP ? człowieku wgrałbys zwykłego softa ze standardowej E398 i by śmigał, a to że wgrałeś z E1 rokr to nie dziwne że nie działa po nie wgrałeś przedniu softa przerabiającego. Poradzić nie poradze ale zapamietaj na przyszłość. Albo spróbuj wgrać bootloadera i na nowo wgrać softa...
  • REKLAMA
  • #3 3563116
    szlejk
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    No to ja sie tez przyłacze do tego posta. Niestety moja za to całkiem padnieta wykrywana jest przez komputer S Blank Neptune ale za nic nie moge do niej wcisnac ani bootloadera ani softa. Napawa pds w programie C6RK wywala czły czas bład 10.
  • REKLAMA
  • #4 3563889
    kaluzone
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    _k0w4L_ - przeciez testpointa w motce mozna robic na stykach przy złaczy do kabla po co sie dobierac do telefonu ??

nastepnym razem dobrze przeczytaj wszystko a dopiero sie zabieraj do napraw

Dodano po 38 [sekundy]:

aaaa Endriu widze ze z Matraxa ;]
  • REKLAMA
  • #5 3564813
    _k0w4L_
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Cytat:
    _k0w4L_ - przeciez testpointa w motce mozna robic na stykach przy złaczy do kabla po co sie dobierac do telefonu ??

Robiłem tak, ale komputer wykrywał 'nierozpoznano urządzenia usb'...

Cytat:
    No to ja sie tez przyłacze do tego posta. Niestety moja za to całkiem padnieta wykrywana jest przez komputer S Blank Neptune ale za nic nie moge do niej wcisnac ani bootloadera ani softa. Napawa pds w programie C6RK wywala czły czas bład 10.

Mam tak samo, tyle że tel sie łącza, jednak nie można wgrać BL ani nic.. C6RK sie zawiesza .. zresztą tak jak Flashbackup..

Cytat:
    eh po co robiłeś TP ? człowieku wgrałbys zwykłego softa ze standardowej E398 i by śmigał

BL nie wchodził...
    _____

FlashBackup dochodzi do czyszcznia pmięci i staje.. Czekałem 30 minut i nic.. A dzisiaj stanął przy 'Sending loader' .. Nie wiem co jest grane..

Odłączyłem TP i jest jak wcześniej napis 'hellomoto' i mruga ekran.. BL nie wchdzi.. jakby nie mógł pamięci wyczyścić bo wielokrotnie próbowałem sflashować i nadal sie włącza..

Pzdr
  • #6 3564873
    szlejk
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    Kolego kaluzone jesli chodzi ci o połaczenie dwóch styków 5 i 4 od złacza systemowego to nie jest to tp motoroli E398 tylko wymusza sie tym wprowadzenie telefonu w bootloader.
REKLAMA