logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy taśmy LCD w Motorola V3 i V3i są zamienne?

Tom@sz 14 Lut 2007 00:05 1520 5
REKLAMA
  • #1 3568331
    Tom@sz
    Poziom 13  
    Witam, jak w temacie, działa tylko podświetlanie klawiatury i głośniczek, podobno telefonem bawiło się dziecko więc mógł czasami ''latać''. Na obudowie widać lekkie otarcia, lecz nie wskazują one na silny upadek. Wywnioskowałem że uszkodzona jest taśma. Podłączyłem płytę i lcd z V3i do taśmy ze sprawnego telefonu V3 i nie działa. Moje pytanie jest następujące: czy taśmy V3i i V3 różnią się? Bo w niektórych sklepach są taśmy V3/V3i a w niektórych w oddzielnych kategoriach. Proszę o odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 3568399
    Deny81
    Poziom 22  
    Ocena: 16
    ja podłączałem taśmy z v3i do v3 i chodziło. zobacz czy czasem na wtyku niema zimnych nóżek bo jeśli latało to możliwe że coś jednak się pourywało przy wtyku.
  • REKLAMA
  • #3 3568411
    bialy160
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Kiedyś dzwoniłem w tej sprawie do Magbossa stanowczo powiedział że się różnią a on moim zdaniem wie co sprzedaje ,rozumiem że mowiąc taśma masz na myśli folie klawiatury.
  • REKLAMA
  • #4 3569734
    Tom@sz
    Poziom 13  
    Witam, oczywiście chodziło mi o taśmę lcd z klawiaturą bo przecież są połączone w całość. Nadal jestem w kropce bo kontaktowałem się z kilkoma sprzedawcami i twierdzą że taśma V3i i V3 to to samo. Dodam że sprawdziłem na innej sprawnej V3(dokładnie V3r) i też nie działa, wydaje mi się ze robi się wtedy zwarcie bo płyta główna lekko się nagrzewa. Proszę o sugestie.
  • REKLAMA
  • #5 3570305
    adrianw
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Tom(małpa)sz napisał:
    Witam, oczywiście chodziło mi o taśmę lcd z klawiaturą bo przecież są połączone w całość. Nadal jestem w kropce bo kontaktowałem się z kilkoma sprzedawcami i twierdzą że taśma V3i i V3 to to samo. Dodam że sprawdziłem na innej sprawnej V3(dokładnie V3r) i też nie działa, wydaje mi się ze robi się wtedy zwarcie bo płyta główna lekko się nagrzewa. Proszę o sugestie.

Taśma od V3i nie podejdzie do V3 , mieliśmy kilka sztuk i nie podchodziło , z tego co pamiętam nie wyświetlały wyswietlacze
  • #6 3976446
    koza498
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    jestem tego pewien na 100 procent ze tasmy v3 i v3i sie róznią miedzy v3 a v3i takie same są tylko wyswietlacze
REKLAMA