logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kino domowe LG LH-T6240 - jak naprawić brak reakcji i dźwięku?

Darserw 14 Lut 2007 11:14 4437 5
REKLAMA
  • #1 3569405
    Darserw
    Poziom 27  
    Ocena: 35
    Witam.
    Dostałem takie DVD do naprawy, cisza w głośnikach, totalny brak reakcji mechanizmu. Niestety nie znalazłem schematu, w postach też nic.
    Za pomoc z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3569878
    Darserw
    Poziom 27  
    To przejrzałem wcześniej, zasilacz ok. co do wsadu to niestety nie posiadam, więc tej opcji na razie nie jestem w stanie sprawdzić.
    Jest to pierwszy taki model i szczerze mówiąc nie za bardzo wiem jak się do tego dobrać.
  • REKLAMA
  • #4 3570034
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    Ściąg z bazy manual podobnego kina D6230, zobacz na algorytmy co należy sprawdzać i w jakiej kolejności. Piszesz, że zasilacz OK a sprawdzałeś czy np. moduł DVD otrzymuje zasilanie (i jakie)? Każda jedna, nawet błaha usterka, np. brak procedury startowej (laser, focus, disc) spowoduje zablokowanie AUDIO. Zacznij od takich drobiazgów a nie siedź z założnymi rękami bo opis usterki jaki przedstawiłeś to opis użytkownika a nie serwisanta.
  • REKLAMA
  • #5 3570530
    Darserw
    Poziom 27  
    Opis usterki przedstawiłem tak jak klient.Pomierzyłem napięcia,ok.tętnień brak, mechanizm martwy, na radiu i w AUX zima jeżeli chodzi o dźwięk,sprzęt grzebany(widać po blachach)gość to typowy modelarz (grzebanie w sofcie itp.)nie miałem takiego sprzętu jeszcze na warsztacie i jak pisałem wcześniej nie wiem jak to ugryźć.:D
REKLAMA