logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pytanie o obsluge samsungów i lg przez tornado+hwk

Maciek279 15 Lut 2007 22:53 1272 13
REKLAMA
  • #1 3577073
    Maciek279
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    witam
    mam mały problem. mam jafa z p-key oraz cruisera. teraz mam okazje kupić tornado nowego oryginał za 130zl z supportem na 6miesiecy. potrzebuje go bo czasami jaf ma problem z nokiami zdarza się ale to bardzo rzadko że nie może zabootowac telefonu i nie wiem czy to jest problem z kablem czy jafem. więc pomyślałem żeby kupić tornado bo podobno ono nie ma problemu z tymi telefonami. i widzę że gdybym dokupił hwk trial w wersji 3.03 to dochodzi mi obsługa samsungów więcej modeli niż jaf obsługuje oraz lg i sharp. jak tornado radzi sobie z samsungami oraz lg?? jest sens kupować kable do samsungów do tornado czy nie. nie mam żadnego punktu napraw tylko tak robię w domu.
  • REKLAMA
  • #2 3579142
    Maciek279
    Poziom 16  
    hmmm czyżby nikt nie używał tornado+hwk do samsungów?? jeśli używacie to dajcie znać jak to chodzi.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3579162
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    samsungi ok lg nie wiem
  • Pomocny post
    #4 3579214
    gainergsm
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    z lg robiłem tylko simloki bez żadnych zastrzerzeń myśle że za te pieniądze możesz śmiało brać,pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 3579227
    Maciek279
    Poziom 16  
    proszę o wypowiedz jeszcze kilku osób jak to sie sprawuje do samsungów no i jeszcze kogoś kto robi tym lg. bo nie opłaci mi sie kupować blazera bo lg to pojedyncze sztuki na miesiąc więc czy tym da się to robić??
  • Pomocny post
    #6 3579278
    tjkmedia
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Witam
    Ja natomiast z LG mam problem zaden jeszcze mi sie nie zbootował:(
    Z samsungami nie miałem nigdy problemu.
    Pozdrawiam
    tjk
  • Pomocny post
    #7 3579314
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    No właśnie na 3.01 i killerku LG się bootowały bezproblemu a na 3.03 z trialem nie idą :(
    pozdr
  • Pomocny post
    #8 3579357
    gruby28
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    czesc na n-box z orginalnym hwk działa rewelacyjnie tylko na supportach nie ma zbytnio polaków do lg a do samsóngów jest ok jest wszystko i wszystko ładnie idzie
  • #9 3579457
    Maciek279
    Poziom 16  
    ok dzięki za wasze wypowiedzi bardzo mi pomogły. zaraz zamawiam tornado z kablami 21w1 do hwk i hwk trial tylko kabelki z zestawu 21w1 do noki mi nie potrzebne więc jak ktoś jest zainteresowany to pisać. w końcu jak ktoś zapyta o simlock z lg to będę mógł mu to zrobić bo wcześniej odsyłałem do konkurencji:cry:
    każdy z was dostanie "pomógł"
    pozdrawiam Maciek
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #10 3579549
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    @tjkmedia: Miej wyjeta baterię, kliknij BOOT, po kilkunastu sekundach zaczna migac diody TX i RX na tornadziaku, wsadz baterie i nacisnij i przytrzymaj 'power on'. Trzeba kombinowac ale smoki ladnie ida, do flashowania tez nie mam zastrzezen. Vygis to co prawda nie jest, ale za ta kase naprawde warto (oczywiscie mowie o wersji 3.01, bo na 3.03 byly klopoty).
  • #11 3579810
    gruby28
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    ja robie simlocka w lg z bateria i nie ma problemów i fleszuje też z bateria a co do samsungów to zależy które robisz jedne robisz z baterią jedne bez bateri

Dodano po 14 [sekundy]:

ja robie simlocka w lg z bateria i nie ma problemów i fleszuje też z bateria a co do samsungów to zależy które robisz jedne robisz z baterią jedne bez bateri
  • #12 3579836
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    gruby28 napisał:

Robisz to na 3.03?
  • #14 3589491
    tjkmedia
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    morgan_exe - myślisz ze nie kombinowałem na rozne sposoby, naczytałem sie dosc duzo i lipa.
    Tak samo mam znowuymi ericssonami K750, K310, K510 itd. Kabel zwykły bez napięcia z napięciem itd. nawet nie widzi tel. Też sie o tym naczytałem jak narazie u mnie lipa. A jeszcze jest najlepsze ze ma HWK Orginała.
    Możliwe że jest coś nie tak z moim boksem. Bo na samym poczatku jak go kupiłem to robił różne dziwne rzeczy, potem sie uspokoił i jakoś działa.
    Pozdrawiam
    tjk

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy użyteczności programatora Tornado w połączeniu z interfejsem HWK (wersja trial 3.03) do obsługi telefonów Samsung i LG, w kontekście problemów z JAF-em przy bootowaniu niektórych modeli. Użytkownicy potwierdzają, że Tornado radzi sobie dobrze z Samsungami, oferując szeroką obsługę modeli i stabilne działanie, natomiast w przypadku LG opinie są mieszane – niektórzy mają problemy z bootowaniem na wersji 3.03, podczas gdy na starszej 3.01 działało to bez problemów. Zalecane jest stosowanie odpowiednich kabli (np. 21w1) i kombinowanie z procedurą bootowania (np. wyjęcie baterii, przytrzymanie power on podczas migania diod TX/RX). Tornado z HWK jest polecane jako opłacalna alternatywa do JAF-a i Blazera, szczególnie dla użytkowników wykonujących naprawy w domu, bez punktu serwisowego. Wskazano, że do Samsungów dostępne są pełne wsparcie i stabilne działanie, natomiast do LG obsługa jest ograniczona i wymaga doświadczenia. Problemy z bootowaniem LG mogą wynikać z wersji oprogramowania lub konfiguracji sprzętowej.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA