logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki zestaw płyta główna + CPU do 600 zł do gier? ASUS A8V-VM, MSI K8NGM2-L, ASROCK NF6G AM2

henio09 16 Lut 2007 21:39 1116 7
REKLAMA
  • #1 3580539
    henio09
    Poziom 10  
    Witam tak jak na wstępie chce złoży pc'ta.
    Mam problem w tym żeby to było to, co ja myślę i żeby nie było 300>
    Tylko <300.
    Komp. ma być do gier.
    Szukam płyty z pci-e(x16 rzecz jasna)
    ddr dual
    Proc obojętne,(jaki socket)
    Jakieś ddr działające w dual'u
    -------------
    Dysk twardy mam, obudowe, systemu nie liczę.

Dodano po 1 [minuty]:

a 300zł to na płytkę i 300zł na cpu

-----------------------------------------------------------------------------------------
    16 Lut 2007 22:23

ASUS A8V-VM
    MSI K8NGM2-L
    ASROCK NF6G AM2
    PŁYTA ABIT KN9
    INTEL 945P
    ^co byście polecali z tego??^

ale nie chodzi mi o składanie pc'ta bo to nie filozofia ale dobranie tego "do kupy" dla mnie jest tego za wiele taktowania złącza szyny i właśnie na tym sie ludzie znają ja akutrat nie
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3581426
    Damnian
    Poziom 34  
    Ocena: 89
    scuzz autor chciał płytę umożliwiającą uruchomienie dual channel więc w takim wypadku jedyny wybór to s939.
  • #4 3581800
    henio09
    Poziom 10  
    no by było wypas jak by była w dual ale nie musi.
    u sorry chodzi mi tylko o pci-e (chce miec już coś pod viste)
  • REKLAMA
  • #5 3582336
    scuzz
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    Sorki nie doczytałem dokładnie. Ale płyty pod podstawkę 754 tez obsługują dual channel :

http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=5924&katid=59

A co do Visty to bym się jeszcze zastanowił, nie ma co się uszczęśliwiać na siłe. Tym bardziej że żadna rewelacja, a jak sam napisałeś chcesz grać a na Viście bedziesz miał z tym raczej problem.

Skoro masz 300 na płyte + 300 na proca to zastanów się czy nie lepsze coś pod AM2 +DDR2 bardziej przyszłościowe z pewnością.
  • #6 3584865
    henio09
    Poziom 10  
    spoko widze że ta płytka ma nf4.to prawda że nf4 jest lepszy do oc??
  • REKLAMA
  • #7 3584942
    cinekcdiz
    Poziom 12  
    Kup cos z komisu nie najlepszego ale zawsze do gier :)
  • #8 3589545
    wiesio-73
    Poziom 2  
    Cześć, jakieS 1/2 roku temu składałem sobie kompa z części kupionych w sklepach internetowych i przy okazji znalazłem fajną strone wyszukiwarke.
    Link: www.skapiec.pl
    Zobacz sam, można od razu sprawdzić recenzje sklepu, co daje jakie takie szanse żezakup będzie ok,
    pozdrawiam,

Wiesław

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano zestawu płyta główna + procesor do 600 zł (300 zł na płytę i 300 zł na CPU) przeznaczonego do gier, z obsługą PCI-E x16 oraz pamięci DDR w trybie dual channel. Wstępnie rozważano modele ASUS A8V-VM, MSI K8NGM2-L, ASROCK NF6G AM2, ABIT KN9 oraz Intel 945P. Dyskusja wskazała, że płyty pod socket 754 obsługują dual channel, ale dla dual channel i PCI-E lepszym wyborem jest socket 939. Zwrócono uwagę, że platforma AM2 z DDR2 jest bardziej przyszłościowa, a chipset nForce4 (nf4) jest lepszy do podkręcania. Zasugerowano rozważenie używanych komponentów z komisów, a także ostrożność z systemem Windows Vista ze względu na wydajność w grach. Podano linki do ofert i sklepów internetowych jako pomoc w wyborze.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA