logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola T720i – brak dzwonków i sygnału SMS, działają tylko dźwięki klawiatury

krzysiek2301 17 Lut 2007 10:57 786 6
REKLAMA
  • #1 3581934
    krzysiek2301
    Poziom 10  
    Witam
    Kupilem Motorolke ale niestety jest uszkodzona a mianowicie nie ma dzwonków ale dziwi mnie to ze dzwieki ostrzezeń dzwieki klawiatury sa czyli je slychac a brak jest tylko melodyjek i sygnału sms. Nie wiem co moze być. POrosze o pomoc. Pozdrawiam. :)))
  • REKLAMA
  • #2 3582338
    anton23
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Jesli masz kabel USB polecam wgranie softu a potem flexa.
  • REKLAMA
  • #3 3584349
    krzysiek2301
    Poziom 10  
    wgralem juz nowe oprogramowanie i nic nie pomogło. Moze to jest wina jakiegos buzera albo głośniczka polifoni. Co Pan o tym sądzi
  • #4 3584687
    wojekkk
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Sprawdz czy ta glowna tasma nie jest uszkodzona.
  • REKLAMA
  • #5 3585243
    krzysiek2301
    Poziom 10  
    Mi tez taj sie wydaje ze to wina tej tasmy. Bo busze powiedziec ze na pierwszy rzut oka to jest cala nie znam sie na tym za dobrze ale po lepszym przyjzeniu wyglada tak jak by sie rozdwajała.
  • REKLAMA
  • #6 3585631
    Endriu64
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    Ten telefon ma dwa głośniczki jeden systemowy drugi taki buzzer, moze buzzer Ci sie spalił albo nie ma styku. Jak coś mam oby dwa te głośniczki.

Możesz je zmienić miejscami i zobacz jaki bedzie efekt.
  • #7 3586866
    krzysiek2301
    Poziom 10  
    Aha dziekuje Panu bardzo nie mialem pojęcia ze to moze byc to :)Postaram sie to sprawdzic. Czy te dwa głośniczki znajdują sie obok siebie nad wyswietlaczem? Bo jeszcze tej czesci telefonu nie rozbieralem tylko widzialem foto na forum. Chciałbym jeszcze wiedziec jaka jest cena tego głośniczka od polifoni.

Podsumowanie tematu

✨ W telefonie Motorola T720i występuje problem z brakiem dzwonków i sygnałów SMS, podczas gdy dźwięki klawiatury i ostrzeżenia działają poprawnie. Sugerowano reinstalację oprogramowania (softu) i flexa, jednak nie przyniosło to efektu. Podejrzewa się uszkodzenie głównej taśmy łączącej elementy telefonu, która może być rozdwajająca się. Telefon posiada dwa głośniczki: systemowy i buzzer (głośniczek polifoniczny). Możliwe, że buzzer jest uszkodzony lub nie ma z nim styku. Zalecane jest zamienienie miejscami obu głośniczków w celu diagnozy problemu. Lokalizacja głośniczków znajduje się obok siebie nad wyświetlaczem. Wskazano również potrzebę sprawdzenia ceny głośniczka polifonicznego jako potencjalnej części zamiennej.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA