logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program do konwersji filmów Divx na DVD z dobrą jakością i łatwą obsługą?

Mariusz_M1986 17 Lut 2007 19:41 4109 12
REKLAMA
  • #1 3583687
    Mariusz_M1986
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Witam
    Szukam jakiegoś dobrego programu który pomoze mi przerobić film Divx na DVD !!
  • REKLAMA
  • #2 3583765
    maxxmaxx
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Mariusz_M1986 napisał:
    Witam
    Szukam jakiegoś dobrego programu który pomoze mi przerobić film Divx na DVD !!

Jakbyś naprawdę szukał to już byś znalazł. :D https://www.elektroda.pl/rtvforum/search.php
    Polecam program WinAVIVideoConverter. Poszukaj.
    Pozdrawiam maxxmaxx.
  • #3 3583774
    Mariusz_M1986
    Poziom 14  
    Mam ten program jest do bani !!!!
  • REKLAMA
  • #4 3583787
    maxxmaxx
    Poziom 20  
    Mariusz_M1986 napisał:
    Mam ten program jest do bani !!!!
    Niby dlaczego?
  • REKLAMA
  • #5 3583801
    Mariusz_M1986
    Poziom 14  
    A dla tego ze jak przerobi go na DVD to jakość filmu spada o 60% jest do bani.

Potrzebuje czegoś innego !!
  • #6 3583822
    januszigosia1
    Poziom 11  
    VSO ConvertXtoDVD
  • #7 3583825
    Mariusz_M1986
    Poziom 14  
    tez go mam i nie jest tez zbotnio dobry !!
  • #8 3583831
    maxxmaxx
    Poziom 20  
    Mariusz_M1986 napisał:
    A dla tego ze jak przerobi go na DVD to jakość filmu spada o 60% jest do bani.

Potrzebuje czegoś innego !!

Jak to "zmierzyłeś"?
  • #9 3583855
    adasQmaster
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Po pierwsze,divX jest to wynik kompresji z DVD.Strata jakości sięga około 60-70%,w zalezności od wielkości filmu.Gdy chcesz spowrotem przekonwertować na DVD-strata jakości jest oczywista,poniewaz konwerter nie potrafi odbudować utraconej jakości.
    Wg.mnie nie ma sensu nic konwertowac,lepiej ściągnąć film na DVD.
    Pozdrawiam,Adam Urban
  • REKLAMA
  • #10 3584162
    Mariusz_M1986
    Poziom 14  
    Jeżeli bedzie miał ktoś jaiś pomysł lub znał jakiś program prosze o PISANIE !!

Dodano po 1 [godziny] 4 [minuty]:

Chodzi mi o to, iż mam film na Divx jakości DVD, ale potrzebuje jakiś program żeby mi to przerobił na DVD
    Żeby była taka sama jakość jak na Divx.
  • #11 3652996
    adasQmaster
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Spróbój może Gordian Knot czy jakoś tak.Polecam,sam go często używam do rippowania filmów z DVD na DivX-na 100% jest tam też możliwość konwertowania "w drugą strone"
    Pozdrawiam,Adam Urban
  • #12 3653496
    tolkien1980
    Poziom 18  
    Ocena: 22
    Bardzo dobry efekt uzyskasz, gdy do konwersji na DVD zastosujesz CCE. Choć nie ukrywam, że darmowy QuEnc też nie jest najgorszy. Dlatego powinieneś użyć softu, który wykorzystuje do konwersji zewnętrzny koder.
    Proponuję Ci, żebyś zapoznał się z tymi artykułami:
    Konwersja AVI do DVD z napisami w programie D2MP
    Konwersja AVI do DVD z napisami w programie The FilmMachine (4 kodery)
    AVI do DVD w DIKO 2.26 (QUENC + napisy na stałe)
    Konwersja DivX do formatu DVD z włączanymi/wyłączanymi napisami w programie DVD2SVCD.
  • #13 3655143
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    Mariusz_M1986 napisał:
    Chodzi mi o to, iż mam film na Divx jakości DVD

Nie ma takich filmów !
    To tak jakbyś przerobił wav-a (Audio CD) na mp3 i potem chciał uzyskać ponownie wav-a w tej samej jakości. Nie da się !
    Cudów nie ma, kompresja do DivX-a polega na "wycięciu" pewnych elementów obrazu i nie da się ich przywrócić w żaden sposób (tak jak napisał wcześniej adasQmaster).

Spróbuj użyć Nero Vision do przeróbki, trochę to trwa ale efekt bywa zadowalający.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy poszukiwania programu do konwersji filmów DivX na format DVD z zachowaniem dobrej jakości i łatwą obsługą. Użytkownicy wskazują, że konwersja DivX do DVD wiąże się z nieuniknioną utratą jakości, sięgającą około 60-70%, ponieważ DivX jest już skompresowanym formatem pochodzącym z DVD i nie da się odzyskać utraconych danych. Polecane programy do konwersji to VSO ConvertXtoDVD, Gordian Knot, Nero Vision, a także narzędzia wykorzystujące zewnętrzne koderki, takie jak CCE czy QuEnc. Wskazano również na artykuły dotyczące konwersji AVI do DVD z użyciem programów D2MP, The FilmMachine, DIKO 2.26 oraz DVD2SVCD. Podkreślono, że najlepszym rozwiązaniem jest posiadanie oryginalnego filmu na DVD, gdyż konwersja z DivX zawsze wiąże się z pogorszeniem jakości obrazu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA