logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skopiować program z procesora MAB 8052AH-2? Schemat programatora?

Bogusław Backiel 19 Wrz 2003 22:54 1956 4
REKLAMA
  • #1 332226
    Bogusław Backiel
    Poziom 11  
    Pomocy !!!

Potrzebuję informacji na temat skopiowania programu z jednego procesora do drugiego
    schemat programatora
    opis działania
    oprogramowanie
    czy może jest to gdzieś na elektrodzie ?
    a jeśli nie to gdzie to znaleźć

email boguslawb(_at_)interia.pl
  • REKLAMA
  • #2 332249
    Pi-Vo
    Poziom 37  
    Ocena: 207
    Na Elektrodzie pewnie jest ale o jaki procesor chodzi?Czy to od tunera cyfrowego?Nie zawsze jest to proste ,program w większości procesorów można zabezpieczyć przed skopiowaniem a wtedy zaczynają się schody.Był cykl o tym w EP i jak to przeczytałem to włos mi się zjeżył na głowie jakie są metody.Najlepsi są w tym Rosjanie ,rozpuszczają obudowy w oparach kwasu azotowego ,kasują jeden bit(!!!) we flashu mikrokontrolera ,ale takie metody są raczej poza zasięgiem.
  • REKLAMA
  • #3 333509
    Bogusław Backiel
    Poziom 11  
    Jest to procesor od wzmacniacza diory
  • REKLAMA
  • #4 333519
    Pi-Vo
    Poziom 37  
    Ocena: 207
    To dość stary typ kontrolera i one chyba nie miały bitu blokującego odczyt.Programatory do tego są pospolite i poszukaj w sieci - projekty są i gotowe też można kupić.Jeśli jest on w obudowie DIP40 to chyba mój stary MOMIK takie programuje.A może ma ktoś gotowy "wsad" do tego kontrolera?Może gdzieś w sieci jest?.Na Elektrod jest dział https://www.elektroda.pl/rtvforum/forum44.html z Dump memories /wsady pamięci.Może tam coś jest?
  • #5 336549
    Bogusław Backiel
    Poziom 11  
    Dziekuję za odpowiedź, niestety na podanym linku nie ma jeszcze wsadu do tego procka, który potrzebuję mam możliwość wyjęcia z drugiego
    sprawnego wzmacniacza i przekopiowania
    ale nie wiem jak to zrobić ?

wiem,że
    MAB8052 należy do rodziny procesorów jednoukładowych opartych na rdzeniu 8031 (8051) Intela.

pozdrawiam
REKLAMA