logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon Multipass C80 - jak naprawić błąd ##345 i rozebrać urządzenie?

lime11 19 Lut 2007 15:06 2645 2
REKLAMA
  • #1 3590580
    lime11
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    W faksie jw. mam komunikat: check printer ##345
    Czy ktoś wie jaka może być przyczyna usterki, i jak rozebrać ten faks aby sprawdzić go "od środka" ?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3591687
    Janusz.P
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 224
    o ile pamiętam to maszyna nie może zrobis czyszczenia głowicy malezałoby sprawdzić zespoł czyszczący - czy się nie rozleciał czy jakas zębatka nie wylatła. Co do rozbierania to jest bardzo prosta sprawa pod warunkiem że wiesz jak to zrobić w przeciwnym wypadku połamiesz. Niestety tak jak większośc canonów nawszych wszystko ma na zatrzaski i należy wiedzieć gdzie ten cieńki wkrętak wsadzić bo w przeciwnym wypadku nie da się potem pozadnie złożyć. I komu to przeszkadzalo że dawniej to większośc sprzętu była poprostu porządnie skręcana - łatwo kazdemu było rozebrać i złożyć
  • #3 3594698
    lime11
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Wielkie dzięki Janusz.P
    Zębatki w "układzie" czyszczenia głowicy były tak zafajdane zaschłym atramentem, że nie miały szans na prawidłową pracę - po wyczyszczeniu faks ruszył.
    Jeśli chodzi o rozbieranie urządzenia, podszedłem do tego jak jeże do stosunku - bardzo ostrożnie... i udało mi się niczego nie złamać a po złożeniu sprzęt trzyma się kupy :D
    Jeszcze raz wielkie dzięki - pozdrawiam !
REKLAMA