logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaktualizować sterowniki Intel 915GM na Aristo Smart400?

michalmiko 19 Lut 2007 15:57 17788 11
REKLAMA
  • #1 3590769
    michalmiko
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    Witam.
    Zakupiłem program symulator jazdy, ale przy próbie uruchomienia pojawił się bład. Sprzedawca stwierdził, że mam nieaktualne sterowniki karty graficznej, więc spróbowałem je zaktualizować: Panel sterowania>System>sprzęt>Menedżer urządzeń>Kary graficzne>sterownik>aktualizuj sterownik niestety nie udało się :(
    Bardzo proszę o pomoc, jak mogę zaktualizować sterownik.
    Mój laptop to Aristo Smart400, a karta:Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3590847
    qwatex
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Jak to nie pomoże spróbuj zainstalować nowszego directx-a.
  • REKLAMA
  • #4 3590925
    michalmiko
    Poziom 17  
    Po zaktualizowaniu sterowników karty gra ruszyła :) ale niestety bardzo ale to bardzo się zacina :( dlaczego?
  • #5 3590975
    tommi270
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    mysle , ze grafika za wolna ;)
    moze ustaw minimalna rozdzialke i detale
  • #6 3591017
    michalmiko
    Poziom 17  
    Dziwne, przecież mój komputer jeszcze nie jest taki stary ;)
    Nie wiem ile MB ma moja karta, ale wymagania sprzętowe dla karty w tej grze to 128MB lub więcej.
  • #7 3591327
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Kompurer nie jest stary, ale ma wolna karte graficzna.
  • REKLAMA
  • #8 3591373
    michalmiko
    Poziom 17  
    No ale w laptopach wymienić kartę to chyba niezabardzo...? :(
  • #9 3591459
    tommi270
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    jak ma slot na grafike to czemu nie

dlatego wartp zwracac uwage przy zakupie komputera doczego on ma sluzyc
    laptopy z reguly nie sa robione do grania , chociaz mozna dobre konfigi za pare tysi kupic i gry beda smigac az milo - tylko po co jak za mniejsze pieniadze mozna miec niezly PieCyk ;)
  • #10 3591535
    michalmiko
    Poziom 17  
    Wiesz ja zbytnio nie gram a ta "gra" to symulator nauki jazdy ;)
    Dziwne, że ta karta sie zacina na tym symulatorze... grafika jest nie najlepsza, a NFS underground śmigał aż miło :D
    Ja jednak już kompa stacjonarnego nie chcę jak poczułem smak laptopa :D Mój lapi ma już prawie 2 lata.
  • #11 3591740
    joga_pl
    Poziom 12  
    Zmień w ustawieniach karty takie rzeczy jak najwyższa wydajność a nie jakość filtr anizotropowy wyłącz, anty- aliasing też wyłącz powinno pomóc.
  • #12 3592294
    michalmiko
    Poziom 17  
    joga_pl napisał:
    Zmień w ustawieniach karty takie rzeczy jak najwyższa wydajność a nie jakość filtr anizotropowy wyłącz, anty- aliasing też wyłącz powinno pomóc.

Mógł byś troszkę jaśniej napisać...

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy aktualizacji sterowników karty graficznej Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family w laptopie Aristo Smart400, co jest konieczne do uruchomienia symulatora jazdy. Standardowa aktualizacja przez Menedżer urządzeń nie powiodła się. Zalecane jest pobranie i instalacja sterowników bezpośrednio ze strony Intela. W przypadku problemów z wydajnością po aktualizacji, sugeruje się obniżenie ustawień graficznych symulatora, takich jak rozdzielczość i detale, oraz wyłączenie zaawansowanych efektów graficznych (filtr anizotropowy, anty-aliasing) i ustawienie karty na najwyższą wydajność. Laptop ma ograniczenia sprzętowe, zwłaszcza w zakresie pamięci karty graficznej, co może powodować zacinanie się aplikacji. Wymiana karty graficznej w laptopie jest trudna lub niemożliwa, dlatego ważne jest dostosowanie ustawień oprogramowania do możliwości sprzętu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA