logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kyocera FS-1800 - brak tonera i pojemnika na resztki, błąd Tonerabfallflasche prüfen

ambrosius 20 Lut 2007 22:48 2005 4
REKLAMA
  • #1 3597545
    ambrosius
    Poziom 12  
    witam. mam problem z drukakrka Kyocera fs-1800.

Brakuje w niej tonera i pojemnika na toner resztkowy.
    przerobiłem troche od 1700 i wyglada to tak (foto). wiem ze tragicznie wyglada ale pasuje, odsuwa sie ten plastik i jest troga aby toner tam wpadał.

Zgłasza błąd - " Tonerabfallflasche prufen"
    nic nie kumam z niemieckiego, co to znaczy ???
    to jest brak pojemnika z tonerem???

chodzi mi o to aby bez kupowania tonera wydrukowac choc jedna strone, aby sprawdzic przebieg i jakosc wydruku. Są zapewne czujniki, jeden od pokrywy górnej jest po lewej stronie, mozna go wcisnąć i tak jak by była zamknięta.
    A gdzie jest czujnik od tonera????

mam servisówke ale nie wiem który to czujnik.
    Załączniki:
    • Kyocera FS-1800 - brak tonera i pojemnika na resztki, błąd Tonerabfallflasche prüfen 1800.jpg (150.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3597668
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    ambrosius napisał:
    witam. mam problem z drukakrka Kyocera fs-1800.

Brakuje w niej tonera i pojemnika na toner resztkowy.
    przerobiłem troche od 1700 i wyglada to tak (foto). wiem ze tragicznie wyglada ale pasuje, odsuwa sie ten plastik i jest troga aby toner tam wpadał.

Zgłasza błąd - " Tonerabfallflasche prufen"
    nic nie kumam z niemieckiego, co to znaczy ???
    to jest brak pojemnika z tonerem???

chodzi mi o to aby bez kupowania tonera wydrukowac choc jedna strone, aby sprawdzic przebieg i jakosc wydruku. Są zapewne czujniki, jeden od pokrywy górnej jest po lewej stronie, mozna go wcisnąć i tak jak by była zamknięta.

A gdzie jest czujnik od tonera????

mam servisówke ale nie wiem który to czujnik.

Po pierwsze - wszelkie przerobki urzadzenie zauwazy.
    Pojemnik z tonerem (pelnym) musi byc na miejscu poniewaz z tego co kojarze to drukarki - Kyocery maja czujniki radiowe.
    Komunikat ktory sie wyswietla musisz dokladnie napisac poniewaz chyba zrobiles jakas "literowke" w tekscie...
  • REKLAMA
  • #3 3597805
    ambrosius
    Poziom 12  
    komunikat jak na foto.
    Załączniki:
    • Kyocera FS-1800 - brak tonera i pojemnika na resztki, błąd Tonerabfallflasche prüfen 1800 001.jpg (33.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 3692488
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ocena: 82
    Witam

Jeśłi temat ciągle jest aktualny to.....na początek weż jakąś szmatę i wytrzyj dokładnie szyjkę od butelki....bo z tego co widzę na zdjęciu to jest brudna od środka....a żeby drukarka widziała ten pojemnik szyjka MUSI być czysta.

Pozdrawiam
  • #5 3704256
    ambrosius
    Poziom 12  
    witam.

załączyłem drukarke power+enter i zmieniłem jezyk na eng.
    Mam ogr. sprawny toner .]
    mam tez NOWą buteleczke na resztkowy toner
    Teraz jest komunikat (ten sam chyba ) : " check waste toner bottle " - chodzi pewnie o toner resztkowy.

zauwazyłem ze jak zablokuje czujnik tej bocznej pokrywy i zaświece lampką (taka biurkową) to jest dobrze. jak bez lampki to nie idzie.
    Czym to tłumaczyc???
REKLAMA