logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie satelity w Polsce oferują kanały po angielsku? Astra, Hot Bird, inne?

benon 21 Lut 2007 14:31 2159 6
REKLAMA
  • #1 3599355
    benon
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Witam.
    Z tego co wiem na ASTRZE 1 i na HOT BIRDZIE jest ledwo kilka kanalow informacyjnych po angielsku, a zeby zlapac BBC z ASTRY 2 trzeba miec antene o srednicy 3 metrow a i to nie gwarantuje odbioru.

Czy poza tym da sie zlapac REALNIE jakies kanaly po angielsku?
    Na jakiego satelite dostepnego z terenu polski nalezaloby ustawic antene?

Dziekuje za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3599472
    dobryduszek
    Poziom 14  
    @benon
    Z astra 2D będzie na pewno kłopot, ale na tej samej pozycji jest Eurobird 1 i Astra 2A/2B/ a tam masz najwięcej kanałów po angielsku, do odbioru wystarczy ci nawet 60-tka. Listę programów (oczywiście bez Astry2D) masz tutaj http://www.lyngsat.com/28east.html . Pozdr

http://jackysat.prv.pl/
  • REKLAMA
  • #3 3599627
    benon
    Poziom 13  
    Na tej liscie sa tylko programy SKY digital, a z tego co wiem to kanaly kodowane.
    Nie bardzo jestem zorientowany i stad moje pytanie czy ktos realnie odbiera cos po angielsku, bo innego jezyka niestety nie znam.
    Pzdr.

Dodano po 1 [godziny] 36 [minuty]:

Czy ktos zna odpowiedz na to niby proste pytanie zawarte w temacie??
    Pozdrwiam.
  • REKLAMA
  • #4 3600040
    Roman_5000
    Poziom 19  
    Ocena: 81
    Polecam Channel 6 16:9 (Ireland) na Sirius 2 (4.8°E).

Cały czas lecą filmy po angielsku. Jest tam też puszczany "Skazany na śmierć" lecący obecnie na Polsacie w niedziele od 20:00.
    PZDR :D
  • #5 3600061
    benon
    Poziom 13  
    Witam Roman_5000.

Rozumiem ze Sirius 2 da sie bez problemow wylapac w polsce?? (jakies specjalne wymogi co do srednicy anteny??)

I to tylko ten jeden kanal tam jest?

Dzieki i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #6 3607560
    dobryduszek
    Poziom 14  
    @benon
    Tak jak ci napisałem, pozycja 28E jest dla szukającego angielskich kanałów najlepsza. Jesli klikniesz w link który ci podałem to wyświetli ci tabelkę z kanałami Eurobird1 / Astra 2A/2B/2D at 28.2°E, na żółtym kolorze to kanały niekodowane i te można odbierać, napisałem tez "oprócz Astry2D" czyli w tej tabelce masz taką rubrykę jak "Beam" i tam jest opisane z której satelity idzie ten kanał, te które sa opisane 2D odpadają, reszta (jesli jest opisana jako niekodowana na żółtym tle) jest dostepna tak jak napisałem wczesniej nawet na 60-tce. Sprawdz sobie że jest tego sporo, i nigdzie więcej nie znajdziesz. Pozdr

http://jackysat.prv.pl/
  • #7 3614779
    Roman_5000
    Poziom 19  
    Ocena: 81
    benon napisał:
    Rozumiem ze Sirius 2 da sie bez problemow wylapac w polsce?? (jakies specjalne wymogi co do srednicy anteny??)
    I to tylko ten jeden kanal tam jest?

Dobrze rozumiesz - da się to odbierać w PL. Wystarczy antena 80cm i zez.
    Jest tam więcej kanałów, min.:
    - Travel (pl), Romantica (pl),
    - TV Hustler, Blue Hustler (XXX)
    Nie będę Ci wypisywał listy kanałów. Wejdź na n/w str. i sam zobacz.
    Szczegóły na stronie http://pl.kingofsat.net/sat-sirius2.php

Podsumowanie tematu

✨ W Polsce dostęp do kanałów anglojęzycznych satelitarnie jest ograniczony, zwłaszcza na pozycjach Astra 1 i Hot Bird, gdzie występuje niewiele niekodowanych kanałów informacyjnych po angielsku. Odbiór BBC z Astry 2 wymaga dużej anteny (około 3 metrów), co nie gwarantuje stabilnego sygnału. Najlepszą pozycją satelitarną do odbioru kanałów anglojęzycznych jest 28,2°E, gdzie znajdują się satelity Eurobird 1 oraz Astra 2A/2B/2D. Z tej lokalizacji można odbierać wiele niekodowanych kanałów anglojęzycznych nawet na antenie o średnicy około 60-80 cm. Lista kanałów dostępna jest na stronach lyngsat.com oraz kingofsat.net. Dodatkowo, na satelicie Sirius 2 (4,8°E) dostępny jest kanał Channel 6 (Irlandia) nadający filmy po angielsku, który można odbierać w Polsce anteną około 80 cm z odpowiednim ustawieniem. Wśród dostępnych kanałów znajdują się m.in. Travel, Romantica, TV Hustler i Blue Hustler. Kanały z pozycji 28,2°E są najlepszym wyborem dla odbioru anglojęzycznych programów w Polsce, przy czym część z nich jest kodowana (np. Sky Digital), a część dostępna bez kodowania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA