logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy notebook z Intel Core Duo T2250 i GMA 950 uciągnie Pro Evolution Soccer 6?

yabu 21 Lut 2007 17:08 5405 30
Najlepsze odpowiedzi LABEL_AI_GENERATED

Czy laptop z Intel Core Duo T2250, 512 MB RAM i Intel GMA 950 uruchomi Pro Evolution Soccer 6?

Nie, to raczej słaby zestaw do PES 6 — procesor da radę, ale zintegrowana Intel GMA 950 i tylko 512 MB RAM są tu głównym ograniczeniem, a grafikę oceniono jako „raczej cienką” i „bardzo kiepską” [#3600054] [#4265330] Core Duo T2250 to procesor dwurdzeniowy, więc jest wyraźnie wydajniejszy od Pentium 3 i mniej prądożerny niż P4 [#3600814] Do gier ten notebook i tak nie jest polecany; padła nawet opinia, że laptopy do grania zaczynają się mniej więcej od 5 tys. zł [#3617354]
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
  • #1 3599945
    yabu
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Witam mam zamiar wziasc sobie blueconnect-a i za 1zl dostaje laptopa. oto jego parametry
    Procesor: Intel ® Core ™ Duo T2250 (1,73 GHz, 2 MB SLC)
    	Chipset: Intel 945GM
    	Ekran: TFT 15.4' WXGA (1280 x 800)
    	Karta graficzna: 128 MB Intel GMA 950
    	Pamięć operacyjna: 1 x 512 MB DDR2 533 MHz RAM
    	Dysk twardy: 80 GB HDD SATA
    	Nagrywarka: DVD/+R/+-RW DLL
    	Karta sieciowa: LAN 10/100/1000 Mbps Marvell 88E8055
    	WLAN: Intel 3945, 802.11 a/b/g
    	Modem: 56K V.92 modem MDC1.5
    	Porty: 4 x USB2.0, S-Video (TV-out), Modem RJ-11, LAN RJ-45, audio in, audio out
    	Czytnik kart pamięci: SD/MMC/Memory Stick
    	Inne: wbudowane głośniki stereo, wbudowany mikrofon
    	System operacyjny: MS Windows XP Home PL
    	Oprogramowanie: Nero 6, Adobe Acrobat, Norton Internet
    	Security (3-miesięczna subskrypcja na bazę wirusów)
    	Waga 2,7 kg

co onim sadzicie? czy gra typu PRO evolution Soccer 6 bedzie chulala na nim? czy procek jest dobry a co na temat grafy? czy dokupujac jescze jedna pamiec 512 na dual bedzie gites? tyle pytan teraz czekam na odpowiedzi pozdrawiam YABU
  • #2 3600054
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Grafika jest raczej cienka.

Pomyśl też o kwocie jaką zapłacisz w sumie z laptop'a i dostęp do Internet'u w ciągu 3 lat na jakie podpisujesz umowę ...

Sprawa nie jest raczej opłacalna :(
  • #3 3600168
    leszekraczka
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    Witaj jeleniu. Inaczej nie mogę. Tak jak mówi mbo, pomyśl o kasie jaką zaplacisz. Chyba, że masz dzianych rodziców to szalej, albo walisz niezłą kasę. Mnie rozwala samo rozważanie takiej propozycji. Co do parametrów, to podobny laptop kosztuje jakieś 2000 do 2500, bodajże Acer.
  • #4 3600568
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    leszekraczka - gdzie znajdziesz za 2,5k laptopa z Core Duo T2250 i Windowsem XP? Czy tylko tak pleciesz 3 po 3 (jak zwykle zreszta)?
  • #5 3600594
    tommi270
    Poziom 17  
    nie warto
    w przeliczeniu wychodzi baardzo drogo
    juz lpiej kupic dobrego lapka na raty i wziac jakis necik np iplusa
  • #6 3600782
    yabu
    Poziom 15  
    Core Duo T2250 co to jest i czy to jest odpowiednik pentium 3?
  • #7 3600814
    lex00
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    Yabu Core Duo t2250 to procesor dwurdzeniowy czyli o wiele wydajniejszy niż P3 i mniej prądożerny niż P4.
  • #8 3602288
    leszekraczka
    Poziom 23  
    Platon, to że Jesteś specem od komputerów to widać. Ale cena za laptopa. Nie rozchodziło mi się o Core Duo. Rozchodziło mi się o nowy sprzęt..
  • #10 3603557
    yabu
    Poziom 15  
    a jezeli sprawa wyglada tak ze ja ta oferte mam za polowe ceny?
  • #11 3603812
    syriuszblack
    Poziom 22  
    Pytasz się o zdanie? Proszę bardzo, to moja subiektywna opinia, ktorej wielu posłuchało i nie żałują decyzji a której jeszcze więcej nie posłuchało i albo narzekają, albo cieszą się z tego, co mają.

Wiadomo, że komputer firmowy będzie najlepszy. I nie mówię tu o osiągach, lub nie tylko o nich, ale o jego żywotności. Stare IBM'y, Dell'e czy inne firmówki mają teraz po 8-9 lat i chodzą jak nowe, gdy tymczasem np. działający Siemens Nixdorf 510 to prawdziwa rzadkość.

Tak jest i teraz. Kupując laptopa z "A" na początku (Acer , Asus - dla niedomyślnych), tzw. "******" (Fujitsu-Siemens) lub podróbkę-mieszankę (Packard-Bell dziwnie podobne do Dell i Hewlett Packard?) nie oczekujcie tego, że przy normalnym użytkowaniu (czyli nie głaskaniu komputera i dbaniu o niego bardziej niż o siebie-nie mówię o podróżach w torbie w komunikacji publicznej albo po mrozie) te komputery będą wieczne. Po okresie gwarancji około roku-półtora jeszcze chodzą, dalej naprawy przestają być opłacalne. I komputer leci na kosz albo na allegro w częściach.

Tutaj warto zauważyć, że wszystko to są komputery "made in china" z czym producenci się specialnie nie kryją.

Według mnie, jeśli mamy do zainwestowania niewielką sumę pieniędzy (czyt. mniej niż 2500-3000 PLN) to nie warto kupować w/w komputerów.
    Jestem użytkownikiem komputerów niemieckich od samego początku, najpierw Gericom teraz Maxdata i wszystkie chodzą do dzisiaj. Bez napraw, bez usterek, bez problemów. Żadnych samoczynnych zawiechów itp. Fakt, że głównie użytkuję komputery typu desktop-replacement, aczkolwiek fakt pozostaje faktem. Nie raz widziałem połamane matryce w Acerach i Fujitsu-Sie. - tam oszczędzają na wszystkim, byleby wsadzić to co jest NA TOPIE i W MODZIE do środka, czym można pomachać i zawołać "My to mamy, a oni nie!" a wiara poleci na nazwę. Nic bardziej mylnego! Oszczędzanie zaczyna się od jakości podzespołów (taśmy, przełączniki, złącza nie mówiąc o grubości PCB i ilości zastosowanej cyny na lutach) a kończy na obudowie (plastik cieńszy niż 1mm i zero usztywnień-całość trzyma się na plastiku!)

Dodatkowo, jesli kupujemy komputer za 2499 z windowsem, office i szeregiem innych programów (antywirusy, obróbka video, programy multimedialne itp) to po odjęciu ceny tych "gratisów" oraz marży sprzedawcy - widzimy ile NA PRAWDĘ płacimy za komputer.

Według mnie- lepiej kupić komputer cięższy(lepszy plastik, usztywnienia metalowe->patrz gericom i maxdata), grubszy (lepsze chłodzenie i mniej upychania) i bez dodatków (system na allegro kosztuje GROSZE) ale cieszyć się nim przez dłuższy czas.

Nie wspomniałem nawet o tym, co pod maską, ale od razu mówię: starsze nie znaczy gorsze. Macie moje słowo, że kupując kompa z 1gb RAM i p4 2.66 HT osiągniecie więcej niż na Core Duo 1.8 , przy mniejszej cenie i lepszej jakości.

A laptopy do grania zaczynają się od 5tys. Niżej nie ma co patrzeć.
  • #12 3605917
    leszekraczka
    Poziom 23  
    Och Ty raku- nieboraku. Nie sadziłem, że Maxdata to jakaś dobra firma.. Dla mnie porządna firma zaczyna się na D ;-). T też mnie kręci.
  • #13 3607735
    syriuszblack
    Poziom 22  
    No tak, ale jakbył miał kasę na Dell'a to bym nie kupował Maxdaty :)

Problem jest taki, że ze stołu spadnie acer, asus, fujitsu czy inne delikatne komputerki i nie ma czego zbierać, albo naprawa kosztuje połowę nowego. u mnie gericomy i maxdaty spadały ze stołu, wypadały z ręki i oprócz paru rys nic się nie stało. obecny notebook jakiego używam (Gericom HUUMMER fx5200) spadł mi z dachu samochodu (dziewczyna go tam położyła a ja tego nie widziałem) na asfalt będąc tylko w cieniutkiej torbie-nie ma nawet śladu po upadku. Wątpię, czy w/w komputerki by to przeżyły.

Wiadomo, Dell to Dell - płacisz za firmę, renomę i jakość produktu. To jak z produktami Kingstona - płacisz za jakość. Ale możesz być pewnym, że to na prawdę pochodzi sporo.

Dodano po 31 [sekundy]:

Zaznaczam, że to tylko moja subiektywna opinia oparta na bardzo obiektywnych faktach.
  • #14 3609913
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    leszekraczka napisał:
    Nie sadziłem, że Maxdata to jakaś dobra firma.. Dla mnie porządna firma zaczyna się na D ;-). T też mnie kręci.

1. Co kolega wie o firmie Maxdata że wygłasza takie opinie?
    2. A co kolega powie na temat takich liter jak I, S, H?
  • #15 3610159
    ironmzes
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Nie sądze ze firma MAXDATA była by firmą której bym kupił laptopa, zreszta podobnie jak ACER czy ARISTO. Te firmy nie maja doświadczenia i chyba jakiejś nabytej solidności. Ja osobiście mam starego Dell CPX który chodzi naprawdę super oraz teraz kupiłem HP. To są firmy którym myślę że można zaufac i zainwestować troche wiecej kasy. A co do parametrów podanych na początku to są całkiem spoko tylko zależy na jakich warunkach daje to ERA ale pewnie bedziesz w PLECY na interesie z ERĄ
  • #16 3610182
    ArteXL
    Poziom 24  
    Ocena: 34
    Potwierdzam, Dell to jest firma. Sam od paru lat używam laptopów tej firmy. Wcześniej, połowa lat 90-tych używałem sprzętu IBM-a.
    Co do oferty ERY - szukają na wszelkie sposoby by móc ściągnąć klienta do siebie i "przywiązać". Liczyłeś cenę za cały okres umowy, wychodzi powyżej 5000 zł. Cóż więcej dodać.

Pozdrawiam
    ArteXL
  • #17 3610908
    kitor
    Poziom 34  
    Ocena: 125
    To je się też dorzucę za DELLem. Obecnie używam 2 modele (c610 i c640) i pomijając to, że są lekko "gibkie" to wytrzymałe co nie miara. c610 przeżył upadek z otwartą matrycą z 2 metrów (po drodze zahaczając o kant stołka) i nic mu nie było - nawet śladu na obudowie, dysk jak nówka (laptop podczas upadku chodził). Mój wuja posiada jakiegoś nowego asusa, który spadł z fotela i matryca byebye.

Co do Fujitsu Siemensów i Siemensów Nixdorfów to właśnie ukatrupiłem Mobile 501 wgrywając bios od producenta.
  • #18 3610935
    Romek_xx
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    ArteXL napisał:
    P...Co do oferty ERY - szukają na wszelkie sposoby by móc ściągnąć klienta do siebie i "przywiązać". Liczyłeś cenę za cały okres umowy, wychodzi powyżej 5000 zł. Cóż więcej dodać...

Co do tego wyliczenia, to odejmij kolego koszt 3-letniego dostępu do internetu. Mój kolega kupił i jest zadowolony, a teraz Era szykuje inne laptopy w promocji. Co do dyskusji Szanownych kolegów, to mam pytanie, czy wszyscy którzy się tutaj wypowiadają mają jakieś doświadczenia z laptopami? (w sensie ilu Koledzy marek używali) Opinie typu "tej marki to ja nigdy nie kupię" to proszę ostrożnie serwować i zastanowić się nad tym... czy Mercedes jest super marką samochodową? proszę zobaczyć ile ich stoi w serwisach, też się psują jak każdy inny model, ale za jaką kasę się to kupuje. Ja rozpocząłbym dyskusją od zadania koledze yabu pytania, do czego ma ów laptop mu służyć. Co z tego że ma słabą grafikę, a w ogóle co to jest słaba grafika? czy mocna to jest ta co kosztuje? co ma obsłużyć żeby była mocna, albo czego ma nie robić żeby była słaba. Jeśli gość nie jest graczem, nie obrabia grafiki, tylko tak jak np. ja, zrzuca video z kamery, posiedzę trochę w necie, obejrzę film, posłucham muzyki, wypalę kilka płytek... a mam takiego (według opinii niektórych szmatławca ...) IPC 8375 na płycie Mitac, z dołożonym do 768Mb RAMem, którego kupiłem około półtora roku temu na allegro za 1600zet, to jestem głupkiem? Przecież większość z Was nawet na**rać by na to nie chciała. A ja jestem zadowolony, sprzęt się nie psuje i chodzi, filmy spoko na tym obejrzę, zrobię co chcę i OK.
    Moja rada dla Kolegi yabu, przemyśl co na tym będziesz robił, jeśli sprzęt odpowiada Twoim wymaganiom, jeśli nie jesteś maniakiem ściągającym co leci z netu, tylko te 4 GB wystarczą Ci na pobieranie, to przemyśl tę sprawę, ewentualnie poczekaj chwilkę, bo nowe laptopy niedługo mogą się pokazać w promocji w Erze.
  • #19 3617354
    Rudolf_
    Poziom 24  
    Ocena: 8
    Co do kwoty która wyjdzie cenowo za tego "notka" racja - drogo. Zwłaszcza, że za 3 lata będzie to już... słaby pewnie sprzęt.
    Również zgadza się co do faktu, że bardziej warto kupić gdzie indziej i potem szukać mobilnej umowy na net.
    Ja widzę jednak, że w tej dyskusji pojawiły się wątki emocjonalne:
    - "Era szuka klientów, bla bla bla"
    - "wiązanie się na trzy lata, bla bla bla"
    Szanowni elektrodowicze - niestety nie można zaprzeczyć, ale Era w tej chwili (25.02.2007) ma NAJLEPSZĄ sieć jeśli chodzi o dostęp mobilny do internetu.
    Największa ilość HOT-SPOTów i są one w wielu miastach. Przy czym nie tylko klasyczne połączenie GPRS (56kbps), ale dużo jest punktów z UMTS (do 384kbps) i tym niestety kasuje pozostałe sieci (przynajmniej na razie...).
    A co do samego notebooka.
    Dość dobry, zwłaszcza, że jest z Core 2 Duo. Grafika może słabawa, ale przecież zazwyczaj nie chodzi o granie na "notkach". Jest nieźle wyposażony w dodatki i w porównaniu z niektórymi "golasami" innych firm. I posiada dużo softu za free, a wiele notebooków jest bez softu.
  • #20 3617614
    ob
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    Koszt abonamentu ery: 6588 zł.
    cena takiego laptopa ok 2800 zł.

różnica: 3788 zł. czyli 105 zł miesięcznie za dostęp do netu...

teraz wypada policzyć, obliczyć, porównać, zastanowić się nad innymi opcjami dostępu do netu w cenie 105 zł
  • #21 3617689
    Romek_xx
    Poziom 24  
    Rudolf_ napisał:
    ... Zwłaszcza, że za 3 lata będzie to już... słaby pewnie sprzęt...

Nie jest to krytyka Kolegi wypowiedzi, ale ogólnie, zakup na raty ma takie tendencje... zakupiłem kamerę Panasonic NV-GS37 na 20 rat... już ten sprzęt można nabyć taniej niż ja go zakupiłem, ale taka jest sprawa zakupu na raty... Pewnie że lepiej kupić za gotówkę... tzn. wyjdzie taniej, ale jak ktoś nie ma tyle kasy na raz wyłożyć, to musi inaczej kombinować. Chyba że tak jak w moim przypadku, zakup na faktyczne 0% w promocji, tyle samo dałem po zsumowaniu 20 rat, niż dałbym za gotówkę, i wkalkulowałem zyski i straty.
    Słusznie podsumował to kolega ob, cena mobilnego dostępu do netu za owe 105 zet, to też musi być wkalkulowane za i przeciw, jeśli ktoś ma net z kabla w domu za 6-7 dych, ale drugi może nie mieć możliwości dociągnięcia kablówki czy choćby linii telefonicznej (np. przez problem z aktem własności wynajmowanego mieszkania) i pozostają inni dostawcy. Miałem kiedyś radiówkę i cena była 120 zet za łącze 128 zwiększone później do 256, ale byłem przywiązany do anteny na dachu... tutaj jest ta wygoda, że można wziąć laptopka na działkę lub wczasy i wieczorami przesłać choćby pocztę lub zdjęcia z wczasów...ale jadę teraz na kablówce i ta oferta nie jest dla mnie aktualna.
    PS: nie twierdzę że jest to super opłacalna impreza... twierdzę ze kolega musi sam się zastanowić, czy ten sprzęt spełnia jego wymagania. Porównać ceny choćby na stronie: http://www.ceneo.pl/Laptopy, do tego oferty mobilnego netu z iplusa, orange i erze, oraz innych w zasięgu których lokalnie kolega mieszka, jeśli nie chodziłoby o zasięg ogólnopolski. Dla jednego będzie to nieopłacalna impreza, a ktoś inny może być zadowolony. A co do Della... myślałem że na allegro nie ma uszkodzonych... ale jednak są, fakt że uszkodzenia z różnych powodów, ale jednak są: http://allegro.pl/search.php?string=dell&category=4180&description=1&country=1 , tak samo jak owa Maxdata, której jest sporo mniej: , czy Acer , o IPC nie zapominając.
  • #22 3621011
    darekry
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Iplus - 60zł (limit 1gb) albo 110zł (3,3gb)
    orange 60zł (0,5gb) +modem lub 120zł 4gb (modem 1zł)

jezeli mieszkasz blisko rynku, parku, McD mozesz poszukac hot-spotów wifi i miec za darmo.
  • #23 3621063
    capone
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Jak masz w miarę nowy fon to możesz sobie wziąć Iplusa przez telefon. Zaletą jest to że umowa jest na czas nie określony, a wada to że możesz wziąć pakiet tylko za 60 zł :(
  • #24 3621163
    K3
    Poziom 30  
    Ocena: 429
    jak zwykle znajda sie malkontenci, którzy twierdza, ze w promocji to tylko naciągają klientów

policzmy:
    notebook: 1,22PLN
    aktywacja: 61,00PLN
    abonament: 6544,08

RAZEM: 6606,30PLN

sam notebook można kupić za 3 514,75PLN
    http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C4005697

czyli 3091,55PLN płacimy za usługę dostępu do internetu...

normalnie usługa ta kosztuje 120,78PLN+aktywacja także 120,78, czyli po 36miesiącach mamy 4468,86PLN

czyli można powiedzieć, że dostajemy 1377,31PLN rabatu....kosztem konieczności korzystania przez 36miesięcy z usług Ery...

teraz wszystko zalezy od autora postu, niech sam stwierdzi czy jest to dla niego opłacalne

Dodano po 5 [minuty]:

syriuszblack napisał:

Według mnie- lepiej kupić komputer cięższy(lepszy plastik, usztywnienia metalowe->patrz gericom i maxdata), grubszy (lepsze chłodzenie i mniej upychania) i bez dodatków (system na allegro kosztuje GROSZE) ale cieszyć się nim przez dłuższy czas.

jakim cudem system [XP HE] zakupiony osobno będzie tańszy od pakietu komp+system ??

Dodano po 1 [minuty]:

yabu napisał:
    a jezeli sprawa wyglada tak ze ja ta oferte mam za polowe ceny?

to IMO brać... za nominalna cene laptopa, rozłożoną na raty kolega ma dodatkowo dostęp do internetu przez trzy lata

Dodano po 2 [minuty]:

syriuszblack napisał:

Nie wspomniałem nawet o tym, co pod maską, ale od razu mówię: starsze nie znaczy gorsze. Macie moje słowo, że kupując komputera z 1gb RAM i p4 2.66 HT osiągniecie więcej niż na Core Duo 1.8 , przy mniejszej cenie i lepszej jakości.

bzdura.. zarówno gorsze osiągi, jak i też tragiczny czas pracy na baterii w przypadku laptopów z P4 na pokładzie

Dodano po 2 [minuty]:

leszekraczka napisał:
    Platon, to że Jesteś specem od komputerów to widać. Ale cena za laptopa. Nie rozchodziło mi się o Core Duo. Rozchodziło mi się o nowy sprzęt..

tak samo nowe samochody kosztują zarówno 40.000PLN jak i tez 120.000PLN....

ale ludzie głupi ze kupują te za 120kPLN skoro są tez tańsze:D
  • #25 3622422
    Yaras
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Pomijając już tego laptoka, to wiązanie się umową z dostawcą internetu na 3 lata to tęga przesada (czy era czy cokolwiek). Ta technologia się rozwija tak szybko, że umowa na rok to też za dużo. Ceny spadają, konkurencja rośnie, jak i możliwości dostępu do internetu.

No chyba, że ktoś już nie ma alternatywy, albo nie chce mu sie pomyśleć, to za jakiś czas będzie zdziwiony ;)
  • #26 3622563
    artur_wroc
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    wystarczy dobrze przeczytać tą umowę nie wspominając o kosztach i nawet jak masz to za pół ceny to i tak zadużo siedziałem nad tym i naprawde bez obrazy ale żeby podpisac takie ścierwo to trzeba być frajerem albo mieć przepalone styki w czaszce :-) wolałbym kupić lapka a net to już dowolność jest tego troche !!!

Moderowany przez jankolo:

Za użycie słów obraźliwych karzę kolegę OSTRZEŻENIEM

• #27 3623014
    ob
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    artur_wroc: a co tam wyczytałeś ?
  • #28 3631306
    Romek_xx
    Poziom 24  
    artur_wroc napisał:
    wystarczy dobrze przeczytać tą umowę nie wspominając o kosztach i nawet jak masz to za pół ceny to i tak zadużo siedziałem nad tym i naprawde bez obrazy ale żeby podpisac takie ścierwo to trzeba być frajerem albo mieć przepalone styki w czaszce :-) wolałbym kupić lapka a net to już dowolność jest tego troche !!!

No to dolicz sobie kolego (żeby nie napisać geniuszu logicznego myślenia) do zakupionego przez siebie laptopka cenę modemu UMTS choćby dla porównania z allegro: http://allegro.pl/45922_modem_gprs_edge_umts.html?order=t&view=gtext, i skoro jest do wyboru tyle ofert mobilnego netu, to za.podaj troszkę kolegom, bo sam jestem ciekawy, poza oczywiście tymi co sam wspominałem i kolega przede mną prezentował ceny...

PS: Pisałem już nie jeden raz, że kultura i poziom na elektrodzie spada drastycznie, łatwo się tu serwuje frazesami typu "frajer" (na przykład tutaj) czy inne obraźliwe określenia (w innych, nieprzytaczanych przeze mnie tematach, ale są...). Administracja forum widocznie woli zwracać uwagę na błędy ortograficzne (choć te też mnie drażnią) niż dbać o kulturę.
  • #29 3678813
    daniiels
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    syriuszblack masz w 100% racje. Ja czasem sprzedaje w sklepie notebooki i duża większość ludzi płaci za bajer a nie za jakość.
  • #30 4264324
    7936
    Poziom 18  
    Ocena: 79
    Witam forumowiczów.

Przeczytalem wasze opinie i z nie którymi sie zgodze,a z innym nie.

Od nie dawna jestem posiadaczem takiego łapciucha i nie nażekam,wlaśnie z ery.
    Kazdy ma jakies ale do czegos.
    Długo rozmyslalem nad tym sprzetem,przeliczalem koszty wszystkiego co jest zwiazane z tym sprzetem,ale i tak wyszlo ze sie oplaca.Chociaż by z powodu mobilnosci jaka jest oferowana.

pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy możliwości uruchomienia gry Pro Evolution Soccer 6 na laptopie z procesorem Intel Core Duo T2250 (1,73 GHz), grafiką Intel GMA 950 oraz 512 MB RAM, oferowanym w ramach promocji Blueconnect z dostępem do internetu na 3 lata. Uczestnicy wskazują, że karta graficzna Intel GMA 950 jest słaba do gier, co może ograniczać płynność rozgrywki. Procesor Core Duo T2250 jest dwurdzeniowy i wydajniejszy niż starsze Pentium 3, ale pamięć RAM (512 MB) jest niewystarczająca do komfortowego grania. Wiele opinii podkreśla nieopłacalność oferty ze względu na wysokie koszty całkowite (abonament internetowy + laptop) oraz długoterminowe wiązanie się umową na 3 lata. Alternatywnie sugerowano zakup laptopa na raty i korzystanie z innych dostawców internetu mobilnego (np. Iplus, Orange) lub hotspotów Wi-Fi. W dyskusji pojawiły się także uwagi dotyczące trwałości i jakości laptopów różnych marek, z pozytywnymi opiniami o Dellu i HP oraz krytyką Maxdaty, Acera i Fujitsu Siemens. Podsumowując, laptop z podanymi parametrami może uruchomić Pro Evolution Soccer 6, ale z ograniczeniami wydajnościowymi, a oferta z Blueconnect jest kosztowna i mało elastyczna.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA