logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C75 – brak reakcji klawiatury poza czerwoną słuchawką, co sprawdzić?

Rybski 21 Lut 2007 18:14 927 4
REKLAMA
  • #1 3600221
    Rybski
    Poziom 13  
    Witam. Mam problem z tym telefonem. po wlaczeniu normalnie odpala sie ale dochodzi do pinu i dziala tylko przycisk czerwonej sluchawki. papautil jak zrobilem zeby symulowal sima odpalil dalej ale niestety przyciski nadal nie dzilaja. Czym to ruszyc?? probowałęm wgrac swupa ale to samo... Co to moze byc? i jak do tego podejsc?
    dzięki
  • REKLAMA
  • #2 3600382
    sim
    Poziom 28  
    Ocena: 7
    Prawdopodobnie któraś szyna klawiatury/dżojstika (lub sam dżojstik) zwiera (lub jest upływność) z drugą szyną albo zwiera do masy. Często pod złączem klawiatury jest syfek. Dalej - to już procek.
    Pomiar, mycie płytki i do skutku aż będzie na wszystkich szynach podobnie.
  • REKLAMA
  • #3 3600603
    Rybski
    Poziom 13  
    A wgranie boot core??
  • REKLAMA
  • #4 3600609
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    A co ma botot core do działania klawiszy? Na poczatek podstaw nową płytkę klawiatury i sprawdź. Jak dla mnie jest to usterka HW.
    pozdr
  • #5 3600843
    Rybski
    Poziom 13  
    Ogolnie wyglada to tak ze jak nadusze "*, #, 0" z ktorym z przyciskow w rzedzie nad nimi czyli 7,8,9 to tez slychac kliknięcie jak by klawisze mialy zadziałąc ale dotyczy to tylko dwoch ostatnich rzedow klawiszy ktore wypisałem. TO soft czy HW?
REKLAMA