logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NOKIA 3210 - brak możliwości dzwonienia, komunikat SPRAWDZ USŁUGI OPERATORA

-DezerteR- 21 Wrz 2003 16:31 1567 7
REKLAMA
  • #1 333775
    -DezerteR-
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Jestem posiadaczem noki 3210, i mam z nią problem. Od razu zaświadczam iż przeczytałem przystkie posty związane z tą komórką na tym forum, wiec prosze nie zbywajcie mnie tekstami "to już było", może i było ale mi nie pomogło.
    :arrow: problemem jest to że z komórki nie można dzwonić (można odbierać smsy i rozmawiać jak ktoś zadzwoni) ale jak próbuje zadzwonic pod byle jaki numer to wyskakuje mi napis "SPRAWDZ USŁUGI OPERATORA SIECI" albo po prostu sa trzy bipniecia po czym sie rozłancza.
    Przypuszczam że jest to wina nadajnika, ale nie jestem pewien. Jestem początkującym elektronikeim i prawie wogóle nie znam sie na komórkach wiec prosze was abyście (jak mozecie) poprowadzili mnie krok po kroku jak ją naprawic. Jeżeli jest to nadajnik to jak go zlokalizowac na plytce co należy wylutować .... itp. pozdr. -DezerteR-[/b]
  • REKLAMA
  • #2 333779
    xmman
    Poziom 12  
    W menu ->ustawienia -> ustawienia połączeń -> wysylam swój numer należy wybrać Ustawia to sieć. Jeśli to nie to, to może nie załadowałeś konta.
  • REKLAMA
  • #3 333794
    -DezerteR-
    Poziom 15  
    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
    xmman jesteś boski, qrde teraz to bym ci postawił wielkiego zimniego browara, podziałało ....... a facet w "serwisie" chciał za to 100 zł bo powiedział że jest nadajnik zwalony i trzeba wymienic.. wielkie dzieki.
  • REKLAMA
  • #4 334599
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    Dezerter napisze ci jedno : nie kłam chłopie ze przeczytałes wszystkie posty. To juz k--rwa było, conajmniej z 20 takich magikow jak ty sie o to pytało. Na drugi raz jak ci sie nie chce czytac to napisz ze masz to w dupie i prosisz kogos zeby łaskawie napisał jeszcze raz i po raz kolejny zasmiecał to forum. Naucz sie uzywac przycisku "szukaj" i przeczytaj post LEMa przyklejony na samej gorze. Dotyczy to własnie tego co zrobiłes. Zastanow sie chłopie na drugi raz bo po co robic z siebie idiote.
  • REKLAMA
  • #5 335770
    Lukaszgda
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Dezerter przyznam ci nieco racji bo jak niekiedy sam czegos szukam to szlag trafia bo takie bzdury mi znajduje ze lepiej nic nie mowic...choc to nie tlumaczy tych co nie chce im sie szukac wogoole
  • #7 335852
    -DezerteR-
    Poziom 15  
    boshe szukalem czegoś pod nazwą NOKIA 3210 ale sorka nie domyśliłbym sie że powinienem szukać posta o nazwie

" Nokia - "sprawdź usługi operatora"

a czytanie wszystkich postów które mają w swojej nazwie NOKIA mija sie z celem poniewz ja szukam informacji o konkretnym modelu 3210.
  • #8 336386
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    kazda Nokia moze sie tak zachowywac jezeli masz złe ustawienia jw. W zasadzie jak szukasz czegos o nokii dtc3 np zasieg, to zasada działania i elementy sterujące sa bardzo podobne. Zachowanie tym bardziej np zasieg ktory spada po 7s - na 95% PA itp, niezaleznie czy to 3310 czy 6210.

Podsumowanie tematu

✨ Problem z telefonem Nokia 3210 polega na braku możliwości wykonywania połączeń wychodzących, przy jednoczesnej możliwości odbierania SMS-ów i rozmów przychodzących. Po próbie wykonania połączenia pojawia się komunikat "SPRAWDZ USŁUGI OPERATORA SIECI" lub następuje szybkie rozłączenie po trzech sygnałach. Przyczyną problemu są najczęściej nieprawidłowe ustawienia telefonu, a konkretnie w menu ustawień połączeń opcja "wysyłam swój numer" powinna być ustawiona na "Ustawia to sieć". Po poprawnym skonfigurowaniu tej opcji telefon zaczyna prawidłowo wykonywać połączenia. Wskazówki dotyczące naprawy sprzętowej, takie jak wymiana nadajnika, są zbędne w tym przypadku. Problem jest znany i wielokrotnie omawiany na forach, a rozwiązanie polega na poprawnej konfiguracji ustawień sieciowych telefonu. Podobne zasady dotyczą innych modeli Nokii, gdzie błędne ustawienia mogą powodować problemy z łącznością.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA