LG c3300 ciagle sie resetuje wymienilem soft przegrzalem wyczyscilem plyte reset z poziomu menu u nic bez karty sim sie nie resetuje ma ktos jakies pomysly
flashowalem multi boxem imei byl dobry ale inny niz na korpusie zrobilem rebuild imei na ten ktory jest na korpusie i dalej to samo robilem vygisem naprawe i tez nic
Dodano po 31 [minuty]:
flashowalem muti boxem imei byl poprawny ale inny niz na korpusie robilem rebuild imei na ten ktory jest na korpusie i dalej to samo pozniej repair vygisem i nic ciagle sie resetuje
Powiem tak kilka podobnych przypadków zrobiłem właśnie po niwłaściwym fleshu a na kilku mało żebów nie zjadłem i pare leży w sufladzie i czeka na lepsze czasy. Problem jest duży ale spróbuj tak najpierw flesh (najlepiej ta samą wersją co była orginalnie) po fleshowaniu sprawdż imei musi się okładnie zgadzać z tym pod baterią, jeżeli telefon miał blokade simloka to najlepszym rozwiązaniem było by założenie go spowrotem. Co najważniejsze imei musi być taki jak na naklejce jak zły rebulid do bulu. Napisz mi jeszcze czy telefon tak miał czy stało sie to po fleshu i jak pamiętasz to jaką wersje sw miał na początku. Pozdrawiam
To ja wam dopiszę, że walczyłem z takim przypadkiem C3310, przerobiony został wszelkimi sprzętami i flashami. W końcu wgrałem mu soft orange i poszedł na gwarancję. Wrócił po 2 tyg. z wymienioną płytą główna. Podobno coś tam pada na płycie i telefon właśnie tak się zachowuje.
pozdr
no to najprawdobniej jest problem fabryczny i jak masz go jeszcze na gwarancji to wex go oddaj jak najszybciej bo potem mozesz miec problemy samu tego nie naprawisz tam jest prawie cał nowa płytka do wymiany wiec lepij sie pospiesz
✨ Telefon LG C3300 ciągle się resetuje po włożeniu karty SIM, problem pojawił się po wymianie oprogramowania (softu). Próby naprawy obejmowały flashowanie Multi Boxem, sprawdzenie i odbudowę poprawnego numeru IMEI zgodnego z naklejką na korpusie, czyszczenie płyty głównej oraz reset z poziomu menu, jednak bez skutku. Wskazano, że problem może wynikać z nieprawidłowego flashowania lub uszkodzenia płyty głównej. Podobne przypadki odnotowano także w modelu C3310, gdzie po próbach naprawy i flashowania konieczna była wymiana płyty głównej. Zalecane jest flashowanie oryginalną wersją oprogramowania, dokładne dopasowanie IMEI oraz, jeśli telefon jest na gwarancji, zwrócenie go do serwisu, gdyż uszkodzenie płyty może być fabryczne i wymagać wymiany całej płytki. Uszkodzenia płyty po nieudanych próbach ściągania simlocka mogą uniemożliwić dalszy serwis. Wygenerowane przez model językowy.