logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki interfejs diagnostyczny do Opla Astra II 2.0 D 1999 wybrać?

Marcin_ca1 27 Lut 2007 23:21 10076 6
REKLAMA
  • #1 3625892
    Marcin_ca1
    Poziom 22  
    Ocena: 278
    Witam
    Potrzebóje zdiagnozować astre II 2.0 D 99r.
    Nie miałem jeszcze stycznoci z interdejsami do opla, dlatego proszę was o pomoc, który z tego linku http://moto.allegro.pl/search.php?string=opel&category=28413&country=1

byłby najbardziej sęsowny?

Z góry dzięki
    pozdro
  • REKLAMA
  • #2 3625995
    cobraa
    Poziom 27  
    Ocena: 290
    jak nie miales stycznosci to moze oddaj komus kto je mial. Wywalisz kupe kasy na interfejs cos tam sobie szczytasz potem zadasz kilkanascie pytan co to moze byc zasmiecisz forum.A na koniec i tak zawieziesz do mechanika.
  • REKLAMA
  • #3 3626032
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 3626071
    cobraa
    Poziom 27  
    Ocena: 290
    Elektrit cena ich kusi.
  • REKLAMA
  • #5 3626426
    Marcin_ca1
    Poziom 22  
    Ocena: 278
    Przeciez to tylko czyta i kasuje kody usterek.
    A co ma więcej robić, co ci więcej zrobi kts?

Wywalisz kupe kasy na interfejs cos tam sobie szczytasz potem zadasz kilkanascie pytan co to moze byc zasmiecisz forum.
    Pytanie jest który najbardziej sęsowny, a co do zaśniecania forum to wlaśnie to robisz bezsęsowne posty, które wogóle w sobie nie mają odpowiedzi na pytanie.

Narazie robiłem na interfejsie do seata vw audi itd bo to to samo ale chciałbym teraz się zająć oplami, bo dużo roboty jest na to i jak już będę miał odpowiedni kabel to nie będę zaśmiecał forum, dlaczego wy z góry zakładacie że jak ja nie wiem który wybrać to nie wiem jak sie tym posługiwać.

Ja nie wiem co wybrac a reszte zostawcie mnie.
  • REKLAMA
  • #6 3626483
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 3626523
    Doktorr
    Poziom 35  
    Ocena: 1097
    Marcin nie irytuj się ale przedmówcy mają rację. Gratuluję ci szczęścia, iż trafiają ci się same awarie typu kod- wymiana- kasa. co zrobisz gdy niema kodu błędu a usterka występuje ano pasowało by podejrzeć parametry bierzące, czym multimetrem i oscyloskopem można ,ale... . Nie wspomnę o synchronizacji immo ze sterownikiem silnika.Absolutnym minimum byłoby coś takiego z tej stronki http://www.obd-2.de.
    Co do zaśmiecania forum to, ilu ludziom tu pomogłeś. Swój problem mogłeś rozwiązać przy użyciu klawisza szukaj.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje odpowiedniego interfejsu diagnostycznego do Opla Astra II 2.0 D z 1999 roku. W dyskusji podkreślono, że podstawową funkcją interfejsów jest odczyt i kasowanie kodów usterek, co może nie wystarczyć przy bardziej złożonych problemach, takich jak brak kodów błędów czy konieczność monitorowania parametrów bieżących. Zalecane jest posiadanie urządzenia umożliwiającego podgląd parametrów i synchronizację immobilizera ze sterownikiem silnika. Wskazano, że dla osób często naprawiających Ople dobrym wyborem jest interfejs Tech 2, który oferuje szerokie możliwości diagnostyczne. Zwrócono uwagę na konieczność wyboru interfejsu adekwatnego do potrzeb, a także na ryzyko niepotrzebnego wydatku i problemów wynikających z braku doświadczenia. Polecono również korzystanie z zasobów internetowych, takich jak strona http://www.obd-2.de, w celu znalezienia odpowiedniego sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA