logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam programu do automatycznego licytowania na eBay podczas nieobecności

AMICAR 28 Lut 2007 22:31 10742 15
REKLAMA
  • #1 3629685
    AMICAR
    Poziom 17  
    Ocena: 73
    Szukam programu, do Wygrywania akucji, podczas nieobecnosci,czesto nie mamnie a sa ciekawe aukcje i mozna zaprogramowac komp , ktory w odpowiednim czasie sklada oferte.
    Byly kiedys na Allegro, teraz nie widac, moze ktos ma zbyteczny?
    Potrzebny Program ktory bedzie chodzil na EBAY.
    Pozdrawiam Amicar
    Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem temat postu!
    ... nie krzycz , nie używaj Caps Locka !

• REKLAMA
  • #3 3629819
    StasiuK
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    Po prostu zadeklaruj odpowiednio wysoką cenę zakupu. Żaden "program wygrywania" nie przebije mnie, jeśli moja cena zakupu będzie wyższa niż dopuszczona przez użytkownika tego programu.
    Myślę, że jest to kwestia naszej psychiki..
    ..bo jaki jest sens, filozofia stosowania takich programów wygrywania aukcji?..
    Chodzi o to, że nie lubimy (my - kupujący), gdy na aukcji jakiejś poszukiwanej przez nas rzeczy jest "duży ruch". Dlatego powstrzymujemy się do ostatniej chwili od składania ofert, wiedząc, że każda taka przez nas złożona oferta może spowodować reakcję naszych konkurentów - i w rezultacie podniesienie ceny. Liczymy na to, że w ostatniej chwili wskoczymy z naszą ofertą - uprzedzimy konkurentów, przechytrzymy system aukcji - i za niską cenę wygramy licytację, kupując coś naprawdę OKAZYJNIE, za grosze. Wygląda to tak, jakbyśmy my - kupujący zmówili się przeciwko sprzedającemu, aby ON to jak najtaniej sprzedał.
    Proponuję inną filozofię - zastanów się - ile to coś jest dla ciebie warte - złóż taką ofertę. Jeśli nie będzie zainteresowanych, i tak kupisz to za część oferowanej przez Ciebie kwoty, no- jeśli ktoś będzie chciał zapłacić- a raczej przepłacić - no trudno - czasami tak się zdarza..
    Jakie jest niebezpieczeństwo takiego postępowania? Takie, że nieuczciwy sprzedający może - z innego konta, lipnie kupując swoją rzecz- "odkryć" Twoją maksymalną cenę - a następnie tak podbić cenę, że kupisz to - ale za maksimum.. Jak z tym walczyć.. Przeanalizowac historię "podejrzanych" licytacji i podkablować takiego sprzedawcę. Przyznaję - nie jest to takie proste.. hm.. ;-)) (Sprzedawcy - wiecie już co robić..).
  • #4 3631421
    AMICAR
    Poziom 17  
    Witam, StasiuK, cala filozofie aukcji pozostaw tym ktorzy uczestnicza,nie podejrzewaj nikogo o malwersacje, niezgodnosci, poprostu kazdy z nas wie co ma robic i co moze, wszelkie pomoce techniczne sa dozwolone,wiec nie insynuuj niczego niegodziwego.
    Ja szukam programu, nic pozatym ,moje rozmyslania i poczynania pozostaw mnie.
    pozdrawiam Amicar
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 3632646
    grito
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    ja od siebie dodam jeszcze jeden serwis do wygrywania, www.snajper.net
    Osobiście sprawdziłem zarówno snip'a jak i snajpera i potwierdzam - oba serwisy działają w pełni poprawnie
  • #7 3723813
    AMICAR
    Poziom 17  
    Witam ,dziekuje za porady..
    Szukam nadal Programu do kupienia, z korzystania z tych portali do wygrywania to duze ryzyko
    trzeba podac swoje dane, Nzwe i KOD..a to ryzykowne..
    inaczej nie mozna tam licytowac
    Wiec NADAL SZUKAM PROGRAMU DO WYGRYWANIA AUKCJI NA EBAY
    Pozdrawiam Amicar
  • REKLAMA
  • #8 3724526
    grito
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Dowolny program niesie za sobą takie samo ryzyko jak strony - jaką kolega ma pewność że program nie wyśle kolegi danych nie tylko do allegro ale i do twórcy programu ?
  • #9 3724657
    Romek_xx
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Dla tego też i ja nie korzystam z tego programu... ale Kolega w pytaniu prosił o takie programy, więc takie możliwości wskazałem... nie było nic mowy o uwagach i sugestiach jakie się z tym wiążą... Z drugiej strony to chyba logiczne, że trzeba wskazać i podać "temu czemuś" jakby tego nie zwał, jakieś swoje dane, np. nick (login) i hasło na allegro (a stamtąd już łatwa droga do uzyskania innych poufnych danych)... w jaki inny sposób "to coś" miałoby za nas aukcję wygrać? Incognito się póki co się nie da na razie licytować aukcji... nawet "kopertowcy" mają kłopoty :D , nie raz byłem wyrzucany jako "kopertowiec" i wtedy się dziwiłem takiemu podejściu... teraz sam tak robię, bo kilka razy się naciąłem... Raz (w tym przypadku to nie był "kopertowiec"- malgosia_68 z 3 punktami) przed stratą ustrzegła mnie ostrożność, nie wysyłam towaru zanim kasa nie pojawi się na koncie, chyba że jest za pobraniem. Powiadomiłem allegro o próbie kantu, ale odpisali mi że nie mogą nic zrobić, chyba że kilka innych osób zgłosi im taki fakt. Więc jako że miałem kontakt z takimi osobami (jedna mnie ostrzegała a drugiej już nie zdążyłem ostrzec, bo została oszukana) więc po ich powiadomieniu konto tej osoby zostało zawieszone... ale co z tego skoro już pieniędzy tamte osoby nie odzyskały...
  • #10 3750962
    AMICAR
    Poziom 17  
    Witaj RomekXX, to wszytsko nauka z zycia, ale powracajac do Programu wygrywania akcji..byl na necie taki program kosztowal ok 10 zlotych, sam sobie go instalowales na wlasnym kompie, i on podczas twojej nieobecnosci licytowal. Interesujace to jest jak licytuje sie w USA, gdzie normalny dzien jest u nas wnocy i nie potrzeba wstawac na licytacje o 4 lub piatej rano.
    Jeta taki program aktualnie na Allegro dla ALLEGRO, ale nie obsluguje Ebay..
    wiec w dalszym ciagu szukam i oczekuje propozycji..
    pozdrawiam Amicar
  • #11 3763015
    trafiker
    Poziom 2  
    AMICAR napisał:
    Witaj RomekXX, to wszytsko nauka z zycia, ale powracajac do Programu wygrywania akcji..byl na necie taki program kosztowal ok 10 zlotych, sam sobie go instalowales na wlasnym kompie, i on podczas twojej nieobecnosci licytowal.

Wbrew pozorom taki program jest znacznie bardziej niebezpieczny.
    Niby wpisane hasło jest tylko na Twoim komputerze, ale przeciez nie wiesz, czy w tle on tego nie wysyła do kogos na serwer.

Zalecalbym uwage zwłaszcza, gdy kupujesz program od kogos anonimowego na Allegro za 10 zł. Wtedy wszystko moze sie stac z Twoimi danymi.

Juz lepiej zaufac jakiemus powszechnie znanemu i sprawdzonemu serwisowi typu snajper.net, czy snip. Sa dane firm, wszystko mozna sprawdzić.

pozdrowienia,
    Tomek
  • #12 3764019
    AMICAR
    Poziom 17  
    Witay Tomek..
    dziekuje za rady, ale z tymi programami jak snajper to niebezpieczne
    natomiast zainstalowany program na twoim kompie jest bezpieczny, to nic innego jak program czasowy, ustawiony do licytacji o pewnej godzinie...
    nadal poszukuje...
    oczekuje propozycji
    pozdrawiam amicar
  • #13 3764319
    trafiker
    Poziom 2  
    AMICAR napisał:

natomiast zainstalowany program na twoim kompie jest bezpieczny

Witaj,

Niestety nie masz racji, jak znajde chwile czasu to mogę Ci to wyjaśnić "na przykładzie". Napisze program licytujący na eBay, Ty sobie go zainstalujesz, ustrzelisz aukcję, a ja Ci potem powiem jakie masz hasło do eBay :-)
    Idziesz na taką próbę? :-)

Pozdrowienia i Wesołych Świąt,
    Tomek
  • #14 3765717
    AMICAR
    Poziom 17  
    Witay Trafiker
    dziekuje za propozycje, poddam sie kazdemu experymentowi
    ale czy mozna napisac tak program aby nie bylo wnim trojana?????
    Ile by kosztowalo napisanie takiego prostego programu, by w mojej nieobecnosci skladal oferte o okreslonej porze
    Pozdrawiam Amicar
  • #15 3767226
    gastxxx
    Poziom 11  
    Heh doda w programie oprócz adresu serwisu aukcyjnego adres swojego serwa i gotowe ;P własnie dlatego nie korzystam z tych programów :P
  • #16 11416718
    swirek
    Poziom 11  
    Ocena: 53
    Wiem, że to już starszy wątek ale może komuś się przyda

znalazłem allestrzał program do auto wygrywania aukcji

link do programu

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano programu do automatycznego licytowania na eBay podczas nieobecności użytkownika, umożliwiającego składanie ofert w odpowiednim czasie bez konieczności ciągłego nadzoru. Dyskusja poruszała kwestie filozofii licytacji, ryzyka związanego z korzystaniem z programów i serwisów zewnętrznych (np. snip.pl, snajper.net), które wymagają podawania danych osobowych i mogą stanowić zagrożenie bezpieczeństwa. Zwrócono uwagę na możliwość istnienia trojanów w programach do automatycznego licytowania, szczególnie tych kupowanych anonimowo na Allegro. Wskazano, że programy instalowane lokalnie, działające jako timery do składania ofert, mogą być bezpieczniejsze, jednak nadal budzą wątpliwości. Poruszono także temat kosztów i możliwości napisania prostego, bezpiecznego programu do automatycznego licytowania. Na koniec pojawiła się wzmianka o programie "allestrzał" do automatycznego wygrywania aukcji, jednak bez szczegółów dotyczących jego działania czy bezpieczeństwa.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA