logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6101 brak zasięgu, niedziałające radio i klawisze 7-9 po zmianie softu

bialy_017 01 Mar 2007 16:10 1041 7
REKLAMA
  • #1 3631675
    bialy_017
    Poziom 10  
    A więc tak zaczelo się od tego rze podczas wysyłania grafiki przez irde wyłączył się i niewłącza sie więc zaniosłem do zmiany softu ale po zmianie softu niema zasięgu radio niedziała jak klikam na radio to poprostu sie nic niedzieje i niedziałają klawisze 7 8 9 co to morze byc jak to naprawić
  • REKLAMA
  • #2 3631747
    Gryfis
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    a czy to wszystko chodzilo przed oddaniem tel do naprawy??
  • REKLAMA
  • #3 3631811
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2081
    Więc jacyś partacze musieli być, bo normalnie po takiej usterce wgrywa się nowy soft i telefon musi chodzić. Proponuję iść do nich i reklamować (wogóle dziwie się że odebrałeś telefon w takim stanie)
    pozdr
  • #4 3631929
    bialy_017
    Poziom 10  
    byl poprostu wgrywany nowy soft. i to na miejscu ja to widzialem jak to robili czy to morze mieć związek z niedziałającymi klawiszami

Dodano po 2 [minuty]:

hodzilo wszystko przed oddaniem do zmiany softu ja troche grzebie w telefonach więc morze mi ktos podpowie od czego zacząć

Dodano po 2 [minuty]:

i wydaje mi sie ze klawisze przedwczoraj jeszcze chodzily co to morze byc

popraw błędy, ostrzeżenie!
  • REKLAMA
  • #5 3632215
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Być może ruszali coś z PM'em co było by bardzo możliwe, ze teraz nie ma sieci i klawisze nie chodzą. Trzeba mu jeszcze raz wfrać fulla razem z PM i zobaczyć efekt.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #6 3632224
    bialy_017
    Poziom 10  
    a gdzie znajde jakiegos fulla i pm tylko niewiem jaka wersja bo niesprawdzilem bo przed flashem nieszło włączyć telefonu
  • #7 3632234
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Masz sprzęt to i masz support. Nie masz supportu to szukaj na elce. W takim wypadku najwyższą dostępną wersję.
    pozdr
  • #8 3632620
    bialy_017
    Poziom 10  
    niechodzi mi takrze sztrzałka w dul oprucz 7 8 9 czy to morze być wina softu jak nie to czego telefon jest wyczyszczony

No i nie zamierzasz jak widzę poprawić swojej pisowni.Poziom twojego postu zarówno ortograficzny jak i merytoryczny nie pozostawia mi wyboru - ranga "Uczeń".Będziesz mógł czytać posty w tym dziale i używać wyszukiwarki oczywiście.FranekDolas

Podsumowanie tematu

✨ Po wysłaniu grafiki przez IrDA telefon Nokia 6101 wyłączył się i nie włączał, więc dokonano zmiany oprogramowania (softu). Po tej operacji telefon nie ma zasięgu, radio nie działa (brak reakcji na uruchomienie radia), a klawisze 7, 8, 9 oraz strzałka w dół są niesprawne. Przed zmianą softu urządzenie działało poprawnie. Podejrzewa się, że podczas wgrywania softu mogły zostać zmodyfikowane lub uszkodzone parametry PM (Permanent Memory), co powoduje brak sieci i problemy z klawiszami. Zalecane jest ponowne wgranie pełnego oprogramowania wraz z poprawnym PM. Wskazano, że do znalezienia odpowiedniej wersji softu i PM można skorzystać z serwisu lub portalu elce.pl, najlepiej wgrać najwyższą dostępną wersję. Telefon był wcześniej wyczyszczony, więc problem raczej nie leży w uszkodzeniu mechanicznym klawiszy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA