A co ma piernik do wiatraka???...Radio było już zaprogramowane a może wiesz jak się je programuje???Mam zaprogramowane na 2m a chciałbym jeszcze sobie zaprogramować na meteo...POZDRAWIAM
Ma tyle, że funkcie przycisków można sobie zaprogramować z pewna dowolnością. Nie wiadomo co masz pod który wprogramowane.
Jak sie programuje? batlabs i szukajka na pewno rozjaśnią zagadnienie.
Michał
Niestety nie jestem w stanie ci pomóc gdyż przez wrodzone lenistwo programowałem swoją motkę u znajomego. Wyszedłem z założenia, że dla jednorazowego zaprogramowania jednego radiotelefonu nie będę kupował/składał RIB-a, szukał softu, ryzykował uwalenia radia itp. Podjechałem do znajomego, raz/dwa i po sprawie. A tak, ruski miesiąc woziłbym się z tą Motorolą.
Zacznij od interfejsu, wolnego komputera i znalezieniu RSS-a który zagada z twoim radiem.
Michał
✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania polskich opisów funkcji przycisków radiotelefonu Motorola GM900. Użytkownik ma już zaprogramowane radio na pasmo 2m i chce dodać programowanie na kanał meteo. Odpowiedzi wskazują, że funkcje przycisków są programowalne z dużą dowolnością za pomocą odpowiedniego oprogramowania (RSS) i interfejsu RIB. Zaleca się znalezienie softu i interfejsu do programowania, które są dostępne w sieci. Jeden z uczestników podkreśla, że sam programował radio u znajomego, unikając samodzielnego składania interfejsu i ryzyka uszkodzenia urządzenia. Pomoc w programowaniu nie została udzielona, a temat został zamknięty z powodu braku chętnych do wsparcia. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.