logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony CDX-4270R brak dźwięku, podejrzenie uszkodzenia TDA7384, pobór prądu 250mA

kakiszon18 02 Mar 2007 23:03 1529 4
REKLAMA
  • #1 3636927
    kakiszon18
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    witam mam taki mały problemik z tym radiem a tak dokladniej to w glosnikach jest totalna cisza, cd, radio chodzi bez problemu - niestety bez glosu. sprawdzilem sygnał z przedwzmacniacza dochodzi prawidlowo do samych nozek koncowki (tda7384) sprawdziłem takze wszystkie napiecia na koncowke dochodza zgodnie ze schematem. Koncowka dosyc mocno sie grzeje podejrzewam ze to ona .ale ciekawi mnie jeszcze bo radio nawet jak jest wylaczone to pobiera okolo 250mA. Moze to byc spowodowane wlasnie ta padniętą częścią czy proponujecie jeszce cos sprawdzic ? pozdrawiam z gory dziekuje za odpowiedzi :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3637042
    kakiszon18
    Poziom 16  
    koncowka juz zakupiona ..czekam na przesyke .ale to niewazne ...chodzi mi o ten pobor pradu ... czy to radio jest normalnie takie pradozerne czy poprostu moze byc to wina tej koncowki . . .
  • REKLAMA
  • #4 3637094
    kuris
    Poziom 16  
    Ocena: 29
    wyjmi końcówke i zmież pobur prądu radio bez końcówki mocy uruchomisz normalnie ps. skoro się bardzo grzeje widocznie jest zwarta .acha ja miałem podobny przypadek z pionierem tylko za pużno wyjołem końcówke i radio eksplodowało popaliło scierzki pozdrawiam

Moderowany przez SławeK:

A mógłbyś to napisać po polsku. Kto potraktuje taką odpowiedź i odpowiadającego poważnie?

• #5 3641844
    kakiszon18
    Poziom 16  
    radyjko juz chodzi ladniutko - jedyny powód to była końcówka mocy :) bez koncowki radio mialo mormalny pobor przy wlaczonym okolo 250mA i wylaczonym 6.8mA :) temat uwazam za zamkniety :)
REKLAMA