logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio LG LAC-M8410R - czy warto kupić? Opinie użytkowników

Max_23 03 Mar 2007 15:55 5372 11
REKLAMA
  • #1 3638826
    Max_23
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam

Moje pytanie dotyczy tego Radia LG

Chodzi mi o waszą opinie . Prosze nie pisac ze Pioneer czy jakies inne jest lepsze. Jest do nabycia w norauto za 600 ma bardzo fajny wyswietlacz. I wogóle z wygladu jest extra . Moze ktos użytkował lub ma niech sie wypowie Z góry THX 8) :P
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3639009
    djtommy
    Poziom 24  
    Ocena: 41
    powiem tak nie miałem nie słuchałem i nie sugeruj się ze ktos Ci powie pioneer alpine itd... idz do norauto i posluchaj jak gra to radio i porównaj je z innymi np alpine clarion czy pioneer w podobnym przedziale cenowym albo do jakiej tam sumy mozesz kupic i porownaj jakościowo dzwięk jeśli Ci się spodoba dziwek to bierz jesli nie to wezmiesz inne mozemy Ci powiedziec ze bys wzial te LG a pozniej nie bedziesz zadowolony z jakości dźwięku idz posluchaj i jak Ci sie spodoba dzwiek to wez i po problemie
  • REKLAMA
  • #3 3639032
    Max_23
    Poziom 10  
    hmm.. ok pójde posłucham, porównam z innymi modelami :D Ale moze sie ktos wypowie jeszcze :D Napewno ktos ma takie radyjko :D
  • Pomocny post
    #4 3639525
    slavwek.ie
    Poziom 34  
    Ocena: 127
    Witam.
    Nawet jak ktoś ma to będzie je chwlił..
    djtommy dobrze radzi, jak jest możliwość to odsłuchaj i przede wszystkim porównaj z innymi za te same pieniądze, sam podejmiesz decyzję.
    Sklep daje ci możliwość wyboru i sprawdzenia.
    pzdr
  • REKLAMA
  • #5 3640842
    Max_23
    Poziom 10  
    ok kupiłem LG :D fajnie wyglada i fajnie gra na tle konkurentów wlasnie w tym przedziale cenowym :) Teraz mam problem. Mam jakies dziwne zakłócenia :| Przy starym radyjku tego nie mialem :| Gdy skrece kierownice na maxa w lewo lub w prawo to jeszcze bardziej narastają :| Jak dodaje gazu w trakcie jazdy tak samo sie dzieje , cos dziwnie "brzeczy" . Te objawy sa nawet jak wylacze radio :| Jak wlacze radyjko to cos dziwnie puknie na moment w glosnikach z przodu .Dodam jeszcze ze posiadam wzmacniacz. Musialem zmienic kostke bo ta od starego radia nie pasowała . HELP :|
  • Pomocny post
    #6 3641306
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 166
    zastosuj filtr przeciwzakłuceniowy , jakie masz auto i czy masz radio podłączone bezpośrednio pod aku?czy instalację fabryczną?
  • #7 3641342
    Max_23
    Poziom 10  
    Wytlumacz mi co to znaczy czy pod akumulator czy instalacje fabryczną ?:)
  • Pomocny post
    #8 3641484
    krzysiek90210
    Poziom 19  
    Ocena: 14
    zasilanie radioodtwarzacza oraz wzmacniacza (plus oraz minus) weź bezpośrednio z akumulatora i powinno być po kłopocie.
    Podejrzewam że wzmacniacz masz podpięty bezpośrednio do akumulatora więc przyczyna najprawdopodobniej w zasilaniu radyjka.
    Na próbę kable zasilające do radioodtwarzacza (czyli "+" oraz "-") możesz puścić na zewnątrz samochodu (będzie szybciej) i sprawdzić.
    Podejrzewam że podczas zmiany kostki podpiąłeś kable w niewłaściwym miejscu ;)
  • REKLAMA
  • #9 3642158
    Max_23
    Poziom 10  
    Czy te zakłocenia w jakims stopniu wpływają na mój samochód ?:) Chodzi mi o to czy nie bedą z tego jakies nowe problemy 8)
  • Pomocny post
    #10 3642309
    miki87
    Poziom 20  
    Ocena: 30
    może najpierw podłącz głośniki bez wzmacniacza... bo to może być wina instalacji wzmaka badź samego wzmacniacza... Jeśli nie, to wina instalacji radia bądź samego odbiornika;]
  • #11 3650534
    Max_23
    Poziom 10  
    Witam ponownie 8)

Dzis troche pokonbinowałem w instalacji radiowej :) Odlaczylem ten cienki kabelek ktory służy do zalaczania wzmacniacza gdy wlacze radio i to wlasnie ten kabelek powoduje te dziwne dzwieki w glosnikach :D Jak go załącze to wlasnie powstają te zakłócenia .Ale to tylko sie dzieje przy wlaczonym silniku :D Przy wylaczonym wszystko jest ok :) Gadałem z kumplem , powiedział mi ze zalozenie filtra nic nie da :| Nie wiem dlaczego tak mysli :D Kurde juz nie wiem o co chodzi ?
  • Pomocny post
    #12 3661083
    miki87
    Poziom 20  
    Ocena: 30
    czyli trzeba założyć uszkodzenie wzmacniacza... Kiedyś miałem identyczny problem z blaupunktem. Mianowicie zakłócenia powstawały bo wtyczki RCA -input oderwały się od płytki - ruszając Kablami zakłócenia raz były raz Nie...
    wina może też być źle wykonana instalacja...
    pozdro:)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy opinii o radiu samochodowym LG LAC-M8410R dostępnego w Norauto za około 600 zł. Użytkownicy zalecają samodzielne odsłuchanie radia i porównanie jakości dźwięku z innymi modelami w podobnym przedziale cenowym, takimi jak Alpine, Clarion czy Pioneer, aby podjąć świadomą decyzję zakupową. Po zakupie LG LAC-M8410R pojawiły się problemy z zakłóceniami dźwięku, nasilającymi się przy skręcaniu kierownicy i zwiększaniu obrotów silnika, które występują nawet przy wyłączonym radiu. Przyczyną zakłóceń może być niewłaściwe podłączenie instalacji elektrycznej, zwłaszcza zasilania radia i wzmacniacza. Zalecane jest zasilanie radia i wzmacniacza bezpośrednio z akumulatora, a także zastosowanie filtra przeciwzakłóceniowego. Problemy mogą wynikać także z uszkodzenia wzmacniacza lub złego wykonania instalacji, np. poluzowanych wtyczek RCA. Odłączenie cienkiego przewodu sterującego wzmacniaczem eliminuje zakłócenia przy wyłączonym silniku, jednak przy włączonym silniku problem nadal występuje. Wskazane jest dalsze sprawdzenie instalacji i ewentualna wymiana lub naprawa wzmacniacza.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA