Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Klimatyzacja Seat Toledo '93 silnik 2.0

michał1201 03 Mar 2007 16:52 2793 8
    michał1201
    Level 18  
    Witam.
    Poszukuje wszystkiego co dotyczy klimatyzacji do Seata Toledo Rok 1993, silnik 2.0. Samochód uległ lekkiemu spaleniu pod maską i potrzebuję to odbudowć. Proszę o wszelką pomoc i z góry dziękuję.
    michał1201
    Level 18  
    Ok. Dzięki. A może ma ktoś jeszcze schemat połączeń przewodów od płynu chłodniczego (czy jak to sie tam nazywa), Chodzi mi o wszystkię węze gumowe co tam są.

Dodam że jest to klimatyzacja manualna.

Do Trawik: czy ten schemat jest właśnie od klimatyzacji manualnej?
    snou
    Level 13  
    podlaczenie jest magiczne proste ;)
    Duze i male przewody sa w sumie tylko 2 ;)
    glowne z czego z chlodnicy idzie jeden do kompresora czyli w sumie masz 3 przewody
    Schemat identyczny jak golf 3 ;)
    nawet te same czesci ;)
    Przewody z G3 pasuja do Tolka notabene ;)
    Proponuje rysunek pogladowy ze strony 260-40 Kat ETKI
    lub strona www.vagcat.com
    michał1201
    Level 18  
    A może ma ktoś takiego Seata i jest w stanie przesłać mi pare fotek spod maski ( głównie chodzi mi jak te przewody są poprowadzone).

Snou: dzięki za podpowiedź. To że schemat jest identyczny jak w Golfie 3 to wiem tylko nie mam dostępu rónież i do tej dokumentacji.

Mam jeszcze jedmo pytanie: na przewodach jest ( była) taka aluminiowa bańka.Co to jest i czy jest to niezbędny element.
    czarunio
    Level 16  
    Jest to osuszacz i jest niezbędny.
  • Helpful post
    snou
    Level 13  
    sa 2 rozne wersje osuszacza od banki ktora dosyc dobrze widac choc moim zdaniem ta na kablu grobym to nie osuszacz ;) osuszacz jest montowany na malym kablu tzn waski i przykrecony jest do podluznicy od dolu ;)
    Nie jestem specem od klimy ale z wlasnego doswiadczenia moge ci udostepnic kable od klimy od Golfa 3 ;) mam nawet nagrzewnice manualna ;)

Dodano po 2 [minuty]:

ps. podalem ci linka do katalogu www.vagcat.com to etka katalog w wersji web i po angielsku wiec masz internet masz etke ;) masz tam tez tolka z tego okresu i masz dokladne schematy co gdzie jak
    michał1201
    Level 18  
    Wielkie dzieki!
  • Helpful post
    Dave78
    Level 12  
    mala banka na grubym wezu (miedzy kompresorem a wejsciem do skraplacza) to tlumik - jest intergralna czescia weza ssacego. Osuszacz znajduje sie miedzy skraplaczem a parownikiem (defakto zaworem rozpreznym) i waz idzie z skraplacza do butelki jest przykrecony do niej a nastepny idzie nastepny z butelki do sciany grodziowej.