logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens CX65 - Biały ekran po SMS lub połączeniu, co robić?

jacek3210 03 Mar 2007 20:15 1032 5
REKLAMA
  • #1 3639913
    jacek3210
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Pozwoliłem sobie założyć nowy temat ponieważ nie widziałem na forum podobnego. Dwa siemensy cx65 miały taką usterkę że co jakiś czas np. po przyjściu sms-a albo kiedy ktoś zadzwonił albo bez powodu robił sie w nich biały wyświetlacz. Po naciśnięciu czerwonej słuchawki kilka razy a jak to noe pomogło to po wyciągnięciu baterii i ponownym włączeniu za pierwszym razem lub kolejnym lcd zaczynał działać na jakiś bliżej nie określony czas. W pierwszym z nich podgrzałem flash i fon już nie odpalił. Pod prockiem wszystko ok, pola nie uszkodzone. Przeznaczyłem płytę na części. Kiedy w drugim podgrzałem tym razem niepotrzebnie od razu flash, procek i ram, to samo fon nie odpalił trochę się wkurzyłem. Pod prockiem wszystko ok, pod flashem również. Czyżby padły układy??? czy ścieżki w płycie. Nie wiem co o tym myśleć. Nie mam 100% pewnych układów więc nie chce bezmyślnie wymieniać. Chciałbym poznać wasze zdanie szanowni koledzy więc czekam na sugestie. Pozdro.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3639981
    Elektryk80
    Poziom 25  
    Ocena: 61
    U mnie jest ta sama sytuacja ale tylko przy wysyłaniu mms-a lub uruchomieniu gry java. Czasami bez problemu się uruchomi lub wyśle wiadomość a czasami za 3-5 razem. Też zauważyłem że nie kiedy chociaż wyświetlacz pokazuje normalne oznaki pracy telefonu, gdy ktoś chce do mnie zadzwonić w słuchawce słyszy że "abonent czasowo niedostępny". Musze wyłączyć tel i włączyć, wtedy wszystko jest ok.
    Myślę że te telefony są bardzo niedopracowane.
  • REKLAMA
  • #4 3640033
    jakrzys
    Poziom 16  
    Co do moich obserwacji, to uszkodzenie procka czy flasha nie wchodzi w rachubę, czy grzejąc układy dociskałeś je lekko?
  • REKLAMA
  • #5 3640496
    andastar
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Odpowiednio ustawiona siła nawiewu dociska je właściwie, ideałem jest, jeżeli okrężne ruchy końcówki stacji spowodują lekkie "zatańczenie kostki", wtedy wszelkie niedokładności struktury kulek powinny się ustabilizować.
  • #6 3641100
    jacek3210
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Zawsze grzejąc układ lekko nim poruszam ale kulki na pewno się nie zlały, ponieważ po tym jak fony nie odpaliły podniosłem procka i flash i kulki były ok. Po przemyśleniu tematu skłaniam się jednak do wniosku że po podgrzaniu padł procek lub flash albo soft. Chyba że było jakieś mikro pęknięcie w płytce i po grzaniu zrobiła się przerwa na stałe. Ale wcześniej grzałem dialog i gniazdo ładowania ponieważ po podłączeniu ładowarki fon się wyłączał a później po ponownym podłączeniu ładował na wyłączonym i rozładowywał w pół dnia baterie. Po wygrzaniu dialoga było ok tylko ten LCD. Może kto ma ochotę niech napisze co by zrobił jak by miał taki problem a ja postaram się przetestować i napisze o rezultatach.
REKLAMA