logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pentagram cerberus plus. Czy jest możliwe zdalne sterowanie PC?

Erni1 04 Mar 2007 20:46 1243 3
REKLAMA
  • #1 3643711
    Erni1
    Poziom 20  
    Ocena: 45
    Zakupiłem taki piękny routerek i jest wszystko ok.

Mam natomiast pytanie czy jest możliwe zdalne sterowanie kompami po stronie LAN z innego kompa. Chodzi mi o dostęp do wszystkich danych na kompach.

Jest zakładka configuration - system - remote acces - Remote Access Control mam włączone, a do czego jest Allowed Access IP Address Range? wpisałem ip własnego kompa z którego się łączę (stałe IP) i mogę się połączyć ale tylko do routera, mogę zmianiać ustawienia itp. ale nie wiem jak się dostać dalej

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3643756
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Dalej już sie nie da.
    Możesz jedynie przez:
    - zainstalowanie hamachi na komputerach wewnątrz lanu
    - Zainstalowanie programów do zdalnej administracji na komputerach wewnątrz lanu i przekierowanie portów w routerze.
  • REKLAMA
  • #3 3643888
    Erni1
    Poziom 20  
    Ocena: 45
    zainstalowałem, ale mam dostęp tylko do udostępnionych folderów. Jak to ustawić żeby był dostęp pełny?
  • #4 3644452
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Erni1 napisał:
    zainstalowałem, ale mam dostęp tylko do udostępnionych folderów. Jak to ustawić żeby był dostęp pełny?

Udostępnij całe dyski.
    Lub zainstaluj remote administrator lub podobny program wtedy będziesz miał pełny dostęp do dysków jak i pełną kontrole nad komputerem.
REKLAMA