Cytat: Czy ten 5200 ma złącze D-Sub na płytce czy na tasiemce? A może ma złącze DVI, wtedy można by było spróbować podłączyć monitor przez przejściówkę.
D-Sub na taśmie, dvi jest - nie mam przejściówki ale coś wykombinuje i to sprawdzę.
Cytat: sprawdz czy na karcie coś sie nie grzeje
temp. jest oki
Cytat: Sprawdz na innym monitorze
sprawdzałem na innym monitorze a nawet na całym innym kompie - jest to samo.
Cytat: Sprawdź elektrolity na karcie czy nie spuchnięte lub gorące
są w porządku, nie grzeją się.
Cytat: skoro karta miała wymieniane kondensatory to z pewnością się przegrzała i ma uszkodzoną elektronike, teraz to już nic z nią nie zrobisz, lepiej kup sobie nową
Co rozumiesz przez pojecie "przegrzała się"??? jeśli chodzi Ci o uszkodzenie karty podczas przelutowywania kondensatorów to na 99,99% mogę to wykluczyć. Robił to człowiek który na prawdę sie na tym zna - naprawia urządzenia nie za 70 zł a za 70 tyś zł.
Cytat: Załóż radiatorki na pamięć, załóż wiatrak na gpu [...]możesz na próbe zdjąć boczne ścianki z obudowy
Chłodzenie w kompie mam nawet dobre (went. 80X80mm, w zasilaczu wyciągajacy powietrze na zewn. 140x140mm do tego 60x60mm na procku). Obudowa i tak przez większość czasu jest zdjęta
Dodano po 3 [minuty]: czy to falowanie i brak ostrości może być spowodowane słabą jakością wymienionych kondensatorów???
Dodano po 1 [godziny] 21 [minuty]: Zdjąłem z niej radiator, stara pasta a raczej to co z niej zostało była "zbrylona". Nałożyłem nowa - ze srebrem.
Radiator zaczął sie bardzo mocno grzać (wcześniej jak go dotykałem ręka to był nawet oki a teraz parzy).
Czy zbyt wysoka temp. kary mogla spowodować spuchnięcie kondensatorów???? (2 były wymienione z tego powodu).
Obecnie mam wlutowane JAMICON. Nie jest na nich napisane ze są do 105* wiec mogą być na 85*
Nie jest na nich również napisane low ESR, wiec to są pewnie jakieś zwykle, kiepskie kondensatory.
Czy wymiana kondensatorów na lepsze i założenie jakiegoś porządnego chłodzenia załatwi sprawę??? Chodzi mi o to czy zbyt wysoka temp. mogła spowodować nieodwracalne zmiany???