logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja Microsoft Paint w Windows 10/11 – jak dodać brakujący program?

Oskar115 05 Mar 2007 17:09 17062 6
REKLAMA
  • #1 3646110
    Oskar115
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Mam problem iz na momim komputerze nie ma painta.Jak go moge zainstalowac??
  • REKLAMA
  • #2 3646122
    tommi270
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    hmm jak nie ma ? moze skrotu nie masz w menu start

wpisz w start-uruchom: mspaint
  • REKLAMA
  • #3 3646124
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10438
    Dodaj-Usun programy -> Skladniki systemu i tam dodaj Painta, ale o wiele lepiej zainstalowac np. Paint.Net (znajdziesz np. na google - wymaga .Net) zamiast zwyklego paint'a.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 3646448
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    daruj sobie Painta i zainstaluj GIMP - darmowy, prosty, intuicyjny
  • #6 3856099
    krystian_28
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    ja tez nie mam painta poniewaz instalowalem okrojonego windowsa. Mam teraz plyte z pelnym wydaniem i chcialbym go doinstalowac? tylko jak to zrobic ? bo jak wchodze w opcje dodania skladnikow to w akcesoriach nie ma painta jak i innych okrojonych programow.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza brak programu Microsoft Paint w systemie Windows 10/11 i pyta o możliwość jego instalacji. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie, czy Paint nie jest ukryty, np. poprzez wpisanie "mspaint" w menu Start lub uruchom. W przypadku instalacji okrojonej wersji Windows, Paint może nie być dostępny w składnikach systemu, co utrudnia jego doinstalowanie z poziomu "Dodaj/Usuń programy". Proponowano alternatywy, takie jak instalacja Paint.Net (wymaga .NET Framework) lub darmowego programu GIMP jako zamienników Painta. Jeden z użytkowników wskazał na możliwość pobrania pliku instalacyjnego Painta z zewnętrznego źródła (link do pliku mspaint.exe). Wskazano również, że w niektórych przypadkach Paint może wymagać doinstalowania z oryginalnej płyty instalacyjnej systemu Windows.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA