W Fordach nie ma sterownika (centralki) centralnego zamka. Ford stosuje siłowniki samonapędzające !!! Chyba, że mowa o radiowym sterowniku, gdy w oryginalnym kluczu jest pilot. Ale brak w poście informacji na ten temat. Z reguły Fordy mają sterowanie plusem. Poszukaj więcej info w dziale Zabezpieczenia i Alarmy.
miałem taki przypadek w fordzie mondeo 95r sterowanie miałobyc na zóltym i białym jak podawałem plusa na te kolory to siłowniki bardzo cicho się odzywały ale nie zamykały auta?! dziwne
Mam taki przypadek ... żadnej centralki nie znalazłem ani za schowkiem ani w słupku
Ford Mondeo mk1 95
Natomiast mam te dwa kable żółty i biały w drzwiach kierowcy ... wszystko pięknie tylko nie jestem wstanie ich zlokalizować pod kierownica ...jest tam tyle kabli ze masakra a co najgorsze to nie jestem wstanie ustalić połączenia wtyczek pomiędzy drzwiami a slupki em bo są tak mocno zabudowane ... czy aby nie zmieniają się kolory tych kabli ?
Są gdzieś wpiete w te kostkę niebieska i zielona czy są bardzo głęboko za bespieczniki i wszystkimi wiązkami?
Co się dzieje z tymi kablami gdy wchodzą w słupek A ?
Przecież nie zostawię centralki w drzwiach ☺
W mondeo mk1 jeśli nie znalazłeś to prawdopodobnie nie ma centralki.Zamki mają odpowiednią konstrukcję i same zamki "robią za centralkę"Kable z drzwi wchodzą we wtyczkę na słupku i wcale nie muszą wychodzić z wtyczki w takim samym kolorze jak wchodzą.Gdzieś miałem schemat jak znajdę to wkleję.
Znalazłem i to na forum.
Nie ma wtyczek kolorowych a żeby znaleźć kabelki z wtyczki trzeba z lewej strony pod nogami kierowcy zdjąć osłonę przy słupku