logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać język polski do ZV10 NS PRO? Gdzie umieścić modem Code i FHP Filesys?

MaciekD24 06 Mar 2007 16:18 1470 10
REKLAMA
  • #1 3649787
    MaciekD24
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Witam, jak wpisac jezyk do ZV10 NS PRO, mam pelnego flesha ale nie wiem gdzie co dac. Co dac w modem Code i FHP Filesys ???

Z gory dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 3649815
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Do ZV10 nie ma polaka pod ns pro, jedynie samflasherem możesz go zrobić który to można kupić np. w gsm-sklep.
    pozdr http://www.samflasher.pl/index2.php
  • REKLAMA
  • #3 3649821
    MaciekD24
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    jak to nie ma a flesh pobrany z serwer ns pro ZVBUFA2 ma polaka
  • REKLAMA
  • #4 3649828
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Więc jestem chyba nie na czasie, jeżeli jest pl. to sorry :/
    pozdr
  • #5 3649858
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    to ja chyba tez jestem nie na czasie bo tylko samsflasher ma pl do tego
    jest tak samo jak z s400i ust pusciło plik ze niby jest pl a lipa i tak nie ma :)
  • #6 3649868
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Ciekawe jak kolega sprawdził ze ten plik z supportu ns-pro ma jezyk polski. No chyba ze elco zczytał telefon zrobiony przez SamFlasher. Było by to ''brzydkie'' zapozyczenie nieswojej pracy - kradziez dobr intelektualnych......

Ze ma np. polski podejrzany w HEX to nic nie znaczy. Moze byc niaktywny w menu telefonu po wgraniu.

Ciekaw jestem czy Ns-Pro robi PL w tym modelu.
  • REKLAMA
  • #7 3650668
    gsm-tech
    Poziom 23  
    Ocena: 43
    Niestety flash z supportu NS-PRO jak narazie nie ma aktywnego w menu j.polskiego ,co sie zaś tyczy serii ZVxx to zrobienie polaka do tych modeli to kwestia kilkunastu godzin aby mieć w pełni funkcjonlne menu w j.polskim ;) , tak wiec pojawienie sie takiego flasha np. na supporcie NS PRO , czy UST wcale nie musi sie wiazać ze zczytaniem z telefonu :|
  • #8 3979515
    szczesiu
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    A jak rozpoznać, które flashe z supportu NS-Pro mają polski język bo podawany opis się nie sprawdza?
  • #9 3979794
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Np. Wgrywajac !!!
  • #10 4549772
    shak14
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Witam i jak na dzis ma sie sprawa pl menu do ZV10 pod ns pro ??
  • #11 4549888
    Marek09
    Poziom 24  
    Ocena: 137
    Jak dobrze poszukasz to znajdziesz spolszczony przez flash do tego modelu, który możesz wgrać samym kabelkiem.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy dodania języka polskiego do telefonu ZV10 NS PRO oraz umiejscowienia plików modem Code i FHP Filesys podczas flashowania. Początkowo wskazywano, że dla ZV10 NS PRO nie ma oficjalnego polskiego języka dostępnego w standardowym flashu, a jedynie narzędzie SamFlasher umożliwia wgranie spolszczenia. Pojawiły się jednak informacje, że niektóre pliki flash z serwera NS PRO (np. ZVBUFA2) zawierają polski, choć może on być nieaktywny w menu telefonu. Wskazano, że obecność polskich znaków w pliku HEX nie gwarantuje aktywnego menu w języku polskim. Stwierdzono, że stworzenie w pełni funkcjonalnego polskiego menu dla serii ZVxx jest możliwe w ciągu kilkunastu godzin pracy, co oznacza, że dostępne flashy mogą być modyfikacjami, a nie oryginalnymi plikami z telefonu. Użytkownicy radzą, że najlepszym sposobem na sprawdzenie obecności polskiego języka w flashu jest jego wgranie i test. Na koniec podkreślono, że spolszczony flash do ZV10 NS PRO można znaleźć i wgrać samodzielnie za pomocą kabla, jeśli się dobrze poszuka.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA