logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Nokia 6280 obsługuje karty pamięci SD lub MMC?

waldemarus 07 Mar 2007 16:24 2229 7
REKLAMA
  • #1 3653581
    waldemarus
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam, czy do noki 6280 bedzie pasowała karta pamieci SD lub MMC?

Normalnie ten telefon uzywa miniSD.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3653841
    sylwek888
    Poziom 14  
    Nie ma mowy żeby weszła przecież jest zupełnie innych rozmiarów.
  • REKLAMA
  • #3 3653854
    waldemarus
    Poziom 12  
    mmc również nie wejdzie?
  • #4 3654044
    sylwek888
    Poziom 14  
    Nie tylko sd mini inny rodzaj kart nie wchodzi gniazdo jest przystosowane tylko do mini sd.
  • #5 3654159
    waldemarus
    Poziom 12  
    Cytat:
    ostatnio trafia mi sie wiele noki 6280 w których jest taki mankament:
    jezeli wloze karte mmc przed uruchomieniem telefonu to czyta ja normalnie, natomiast jezeli wloze karte mmc gdy telefon jest juz uruchomiony to nie czyta jej wcale.

znalazłem to gdzies na forum...

Z tej wypowiedzi mozna wywnioskowac ze jest mozliwosc włozenia karty MMC. Tylko przed włozeniem karty wyłączyc telefon i poźniej juz działa.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 3873074
    Mateusz_513
    Poziom 12  
    Ocena: 45
    Mam pytanko... Która karta pamieci jest lepsza, kingstone czy goodram?? Chce kupic karte 2GB, a czy nie zamuli mi tel?
  • REKLAMA
  • #7 3927130
    sylwek888
    Poziom 14  
    Posiadam goodram 1gb i nie mam z nią najmniejszych problemów i cena przystępna.
  • #8 4780560
    Gryszka B
    Poziom 17  
    Ocena: 61
    Witam
    Mam kilka kart SD 2 GB i przyszło mi do głowy aby dostosować je do miniSD
    Możliwość zapewne jest tylko jak pogodzić styki, jak podłączyć aby telefon N73 czytał zwykłe SD

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Nokia 6280 obsługuje wyłącznie karty pamięci w formacie miniSD, natomiast standardowe karty SD oraz MMC nie pasują ze względu na różnice w rozmiarze i konstrukcji gniazda. Istnieje jednak dyskusja sugerująca możliwość użycia karty MMC po wyłączeniu telefonu przed jej włożeniem, choć nie jest to potwierdzone jako standardowa funkcja. Wątpliwości dotyczą także kompatybilności i wydajności kart pamięci różnych producentów, takich jak Goodram i Kingston, przy czym użytkownicy zgłaszają pozytywne doświadczenia z kartami Goodram 1GB. Próby adaptacji standardowych kart SD do formatu miniSD, np. dla modeli Nokia N73, wymagają modyfikacji styków, co jest technicznie skomplikowane.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA