logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zawirusowany program symbian ? Chyba niestety tak ;/

rafal_1281 09 Mar 2007 11:11 1506 8
REKLAMA
  • #1 3659465
    rafal_1281
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam... Kupiłem sobie nową kartę pamięci i dumny wgrałem aplikacje symbian. Moja radość nie trwała długo bo po zainstalowaniu gdy wyskoczyło okienko telefon mi sie zawiesił a wisiwietlacz sie zrobił matowy. Teraz telefon z kartą pamięci nie może sie uruchomić. Wyskakuje mi operacja nie udana skontaktuj sie ze sprzedawcą. Zainstalowałem nawet antywirka kaspersky ale nadal nic. bez karty pamieci wszystkoi jest ok. Co zrobić z tą kartą ? do kosza czy jeszcze bedzie działac ?:cry::cry::cry::cry::cry:

Dodano po 11 [minuty]:

A może uda mi sie sformatować kartę za pomocą nokii 6230... ?? Ale nie chce ryzykowac bo ona nie ma antywirusa
  • REKLAMA
  • #2 3659539
    HuGo99
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    w jafi-e masz opcje usuniecia kodu z karty pamieci a przy okazji kasuje cala karte po tej operacji sformatuj karte w telefonie
    a po drugie jezeli swierzo kupiona to masz chyba gwarancje

Pozdrawiam HuGo
  • REKLAMA
  • #3 3661044
    sony5429
    Poziom 15  
    HuGo99 napisał:
    w jafi-e masz opcje usuniecia kodu z karty pamieci
    Pozdrawiam HuGo

zapomnailes dodac, ze potrzebny jest kabelek MMC do tego boxa
    bez tego kabla moze tylko format karty zrobic co powinno pomoc

pozatym po takim czyms (usuniecie kodu) np w nokii 6600 podaje,
    ze karta jest uszkodzona > pomaga wlozenie jej do 6230 i format ;)
    oczywiscie probowalem formatowac jafem, ale 6600 i tak uparła
    sie przy swoim ;) teraz widzi ja juz normalnie

Pozdr
  • #4 3661113
    rafal_1281
    Poziom 10  
    Już sobie naformatowałem i wszystko :cry: Umówiłem sie z kumlem w centrum miasta i zanim dojechałem zdązyłem zgubić kartę :/... Ale z nerwów poszedłem do komisu GSM i kupiłem 1GB. Na telefonie mam zainstalowany antywirus kaspersky. Pomoże on uniknąć mi takich sytuacji ?? Może jakieś propozycje ?
  • REKLAMA
  • #5 3661275
    HuGo99
    Poziom 12  
    telefony z symbianem glownie lapia wirusy poprzez bluetooth wiec staraj sie nie chodzic po miescie z wlaczonym bluetooth

Pozdrawiam HuGo
  • #6 3661467
    biedrek
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Po pierwsze na symbiana nie ma wirusów tylko są robaki i to praktycznie nie groźne.

Pozdrawiam
  • #7 20067422
    Galeger
    Poziom 9  
    Posłuchaj też miałem taką sytuację. Najlepszym programem czy to do robaków Symbian czy innych wirusów Symbian po dzień dzisiejszy (2022r.) jest lepszy od Kasperskyego program antywirusowy EEK Emsisoft Emergency Kit. Żyleta na wirusy w Symbianie. Jest co najważniejsze darmowy na bieżąco możesz sobie aktualizować i jak podłączysz komórkę kabelkiem z komputerem to zawsze wykrywa symbian i usuwa nawet najtwardszy zawodników czy grupy wirusów które nawzajem się uzupełniają. Może komuś się wydawać zabawne ale nawet w małych pamięciach można mieć nieprzyjemności z bardzo poważnym wirusem. Tak miałem w swoim Symbianie s60v2. EEK jako jedyny nie zawiesił się i wykrył trzy wirusy. (b)Auturun (b)Copy i (b)Backdoor. Razem były nie do pokonania a powodowały że telefon uruchamiał się zawieszał i nic więcej. Nawet na komputer i pendriv`a się przeniósł. Już byłem w kropce bo nadawała się tylko do wyrzucenia komórka a EEK uratował mi komórkę i pendriv`a. Działa po dzień dzisiejszy na systemach 32-bit Wypróbuj wtedy pogadamy :spoko:
  • REKLAMA
  • #8 20067458
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1432
    Galeger napisał:
    Posłuchaj też miałem taką sytuację. Najlepszym programem czy to do robaków Symbian czy innych wirusów Symbian po dzień dzisiejszy (2022r.) jest lepszy od Kasperskyego program antywirusowy EEK Emsisoft Emergency Kit. Żyleta na wirusy w Symbianie. Jest co najważniejsze darmowy na bieżąco możesz sobie aktualizować i jak podłączysz komórkę kabelkiem z komputerem to zawsze wykrywa symbian i usuwa nawet najtwardszy zawodników czy grupy wirusów które nawzajem się uzupełniają. Może komuś się wydawać zabawne ale nawet w małych pamięciach można mieć nieprzyjemności z bardzo poważnym wirusem. Tak miałem w swoim Symbianie s60v2. EEK jako jedyny nie zawiesił się i wykrył trzy wirusy. (b)Auturun (b)Copy i (b)Backdoor. Razem były nie do pokonania a powodowały że telefon uruchamiał się zawieszał i nic więcej. Nawet na komputer i pendriv`a się przeniósł. Już byłem w kropce bo nadawała się tylko do wyrzucenia komórka a EEK uratował mi komórkę i pendriv`a. Działa po dzień dzisiejszy na systemach 32-bit Wypróbuj wtedy pogadamy :spoko:

Kolega jest fanem telefonów retro? Temat ma 15 lat ;)...
  • #9 20067530
    Galeger
    Poziom 9  
    dla potomnych na temat trafiłem przypadkiem antywirus EEK Emsisoft Emergency Kit ( czy Emsisoft Anti-malware ) jest dobry dla każdego według ciebie retro telefonu ponieważ jest kompatybilny w wykrywaniu na takich retro komórkach wirusów. Daje radę

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił nową kartę pamięci i zainstalował na niej aplikacje Symbian, co spowodowało zawieszenie telefonu i matowy wyświetlacz. Telefon z kartą nie uruchamia się, wyświetlając komunikat o błędzie i sugerując kontakt ze sprzedawcą. Antywirus Kaspersky nie rozwiązał problemu, a bez karty telefon działa poprawnie. W dyskusji zasugerowano formatowanie karty pamięci za pomocą narzędzi takich jak JAF i telefonów Nokia (np. 6230, 6600), co może pomóc przy usuwaniu kodu zabezpieczającego i naprawie karty. Wspomniano, że telefony Symbian głównie łapią robaki przez Bluetooth, a prawdziwe wirusy są rzadkie i mało groźne. W nowszych wypowiedziach polecono darmowy program antywirusowy Emsisoft Emergency Kit (EEK) jako skuteczniejszy od Kaspersky do wykrywania i usuwania robaków i wirusów na Symbianie, nawet tych powodujących zawieszenia i przenoszących się na inne nośniki. Dyskusja podkreśla znaczenie formatowania karty i stosowania odpowiednich narzędzi antywirusowych dla ochrony telefonów z systemem Symbian.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA