logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymusić natychmiastowe aktualizacje w Windows XP Home SP2?

Polako 10 Mar 2007 21:03 7748 8
REKLAMA
  • #1 3664736
    Polako
    Poziom 14  
    Mam pytanie, gdyż słyszałem że to możliwe, niestety nie znalazłem nigdzie.

Jak wymusić na systemie Windows XP aby przeprowadził aktualizację

żeby nie czekać do następnego dnia, aż sam zacznie pobieranie aktualizacji, oczywiście nic nie pobierze i dopiero po 5 dniach coś instaluje. Mam świeżo zainstalowany system (ver 2005 HOME+SP2) (2 tyg) i chcę żeby się zaktualizował całkowicie jak należy, bo od zainstalowania przeprowadził dopiero 3 x KBxxxxxx.

- KB890830
    - KB898461
    - KB873374

Jakim poleceniem go zmusić do wyszukania i pobrania wszystkich potrzebnych aktualizacji.

Opcję mam włączoną: pobierz automatycznie aktualizacje i pozwól mi wybrać kiedy ja zainstalować.[/b]
  • REKLAMA
  • #3 3665152
    michcio
    Specjalista elektryk
    Ocena: 479
    Start > wszystkie programy > Windows Update.
  • REKLAMA
  • #4 3667223
    rdk_
    Poziom 1  
    Mozesz ustawic w panelu sterowania > aktualizacje automatyczne [;
  • #5 3667712
    piooo
    Poziom 29  
    Ocena: 41
    Aktualizacje automatyczne włączone ale np w sobotę o godzinie trzeciej rano ,nie włączają się ciągle i nie mulą komputera i internetu ,a update sprawdzamy np raz na miesiąc , tak jak podał Kolega michcio ,pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 15037903
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 15040879
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem wymuszenia natychmiastowego pobrania i instalacji aktualizacji w systemie Windows XP Home SP2. Użytkownik chce uniknąć opóźnień w automatycznym pobieraniu i instalacji, które według niego trwają nawet kilka dni. Zaproponowano kilka rozwiązań: ręczne uruchomienie Windows Update poprzez menu Start lub bezpośrednie pobranie aktualizacji ze strony Microsoft Update. Wspomniano także o możliwości zmiany ustawień automatycznych aktualizacji w Panelu sterowania, aby częściej wymuszać sprawdzanie i instalację. Jeden z uczestników zasugerował zastosowanie modyfikacji rejestru (łatki) umożliwiającej wymuszenie aktualizacji, jednak działa ona tylko na Windows XP SP3, a autor dyskusji posiada wersję SP2. Podkreślono, że aktualizacja systemu do SP3 jest zalecana dla lepszej kompatybilności i działania narzędzi aktualizacyjnych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA