logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

motka A1000 bez podpiętej ładowarki nie właczy się

simtelek 11 Mar 2007 01:11 1105 4
  • #1 3665513
    simtelek
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    koledzy mam taki problem z motka .. podlaczam ladowarke telefonik dziala super a bez ladowarki nawet nie ruszy bateria i ladowarka sprawne telefonik jakies tydzien temu mial robionego loka a teraz nie nadaje sie do uzytku?!!!! myslalem ze to bateria i podlaczylem go pod zasilacz stabilizowany ale odrazu na nim wywala zwarcie,mimo iz bieguny sa dobrze podlaczone,klijent probuje mi wmowic ze to po loku takie rzeczy sie staly
  • #2 3665729
    czapliniak
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    A tp łączyłeś czymś czy lutowałeś? Sprawdż czy nie zrobiłeś jakiegoś zwarcia. Pozatym dla pewności możesz przeflashować ale wątpie żeby to pomogło.

Czasem odnoszę wrażenie że zanim coś zrobi sie klijentowi trzeba by tydzień testować telefon czy jest sprawny, bo ludzie różne żeczy potrafią wmówić.
  • #3 3666601
    tomex17
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    Sprawdz jakie jest napięcie na stykach baterii jak ładowarkę podłaczysz.
  • #4 3676461
    fifii69
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    niebardzo rozumiem co podłączyłeś pod zasilacz stabilizowany, telefon czy baterię? na początek naładował bym baterię na innym telefonie lub na zewnętrznym zasilaniu włożyłbym do telefonu i sprawdziłbym co się dzieje. Jeśli dobrze zrozumiałem i na podłączonym telefonie pod zasilacz pokazuje ci że jest zwarcie tzn że masz pecha,od simlocka się to niestało napewno, bo to uszkodzenie HW,mozesz sprawdzić namacalnie czy coś się niegrzeje na płycie
  • #5 3678681
    sony5429
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    zgadza sie tez bym zaczal od bateryjki
    chlopaki przyniesli mi ostatnio flashowany a835 , rozbierany itd z dwoma bateriami ktore strzelali na zasilaczu i niby bylo ok
    tez byl problem bo na ladowarce sie wlaczal, bez niej ani rusz > tyle tylko ze obydwie baterie mialy 0.00v
    dopiero tester i reaktywacja pobudzily baterie do zycia no i telefon dziala ;)

Pozdr
REKLAMA