Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Grundig Vision LXW 68-8510 26" - matryca

Maciey333 13 Mar 2007 21:58 2252 4
    Maciey333
    Level 2  
    Witam, kupilem telewizor LCD w/w marki i w tym jest problem ze na ekranie jest niebieski pionowy pasek o szerokosci jednego piksela. Nie mam pojecia co z tym zrobic, czy istnieje jakis sposob, oprocz wymiany calej matrycy :?: czy zamazanie paska markerem byloby rozsadne :roll:
    gart62
    Level 31  
    Witaj!
    Jeśli kupiłeś TV w sklepie (gwarancja) to oddaj go do serwisu.
    Pozdrawiam.
    Maciey333
    Level 2  
    Telewizor kupilem z drugiej reki w Niemczech :/
    lowelas007
    Level 11  
    Witam
    zeby nie zakładać nowego tematu dopisze sie tutaj - mam ten sam TV, tyle ze problem z matryca wyglada następująco - przez ok 1h telewizor działa bezproblemowo, później zaczyna pojawiać się pionowy pasek z prawej strony na całej wysokości TV (na zdjęciach) o szerokości ok 5-6cm. Pasek co jakiś czas znika i znów sie pojawia. Nie wiem jak sie za to zabrać, czy jest jakiś sposób na naprawde? Czy opłaca sie wogóle naprawa? Prosze o pomoc i z góry bardzo dziekuje za odpowiedzi
    walia1
    Level 2  
    Mozna to ustawic w menu service (caly czas mowie tutaj o Grundigu - nie wiem jak jest z innymi)
    1. wciskamy "i"
    2. "instalacja"
    3. "menu serwis dla sprzedawcy" i wpisujemy kod 8500
    4. "osprzęt"
    5. "typ ekranu"
    6. nastepnie wyskakuje nam lista dostepnych modeli matryc, sprawdzamy z tylu na obudowie jaka posiadamy, wybieramy i uruchamiamy ponownie TV

po tym "zabiegu" u mnie bylo wszystko OK