logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VCR Akai VS-F430 - jak zdjąć blokadę rodzicielską bez oryginalnego pilota?

andpol 33 14 Mar 2007 08:26 1133 2
REKLAMA
  • #1 3676659
    andpol 33
    Poziom 39  
    Ocena: 1131
    Magnetowid jak w temacie. Wszystkie funkcje działają oprócz"play". W momencie naciśnięcia klawisza na wyświetlaczu pojawia się literka"L" i żadnej reakcji i po chwili gaśnie i pozostaje na stop. Elektrolity w zasilaczu podstawione. Miał ktoś podobny problem?

Dodano po 1 [godziny] 38 [minuty]:

No więc jest to blokada rodzicielska, bo na ekranie wyświetla się kluczyk.Tylko jak ją zdjąć bez orginalnego pilota?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3676981
    Dexter23pl
    Poziom 26  
    Ocena: 30
    Mam taki magnetowid w domu i faktycznie tak jest . Zakłada się lub zdejmuje blokade poprzez przytrzymanie klawisza stop lub play przez minimum 8 sekund. Wydaje mi sie, ze aby zdjąc blokade trzeba przytrzymac klawisz play, w ten czas kluczyk miga na ekranie, lecz z pilota na pewno to działa a czy z panelu funkcyjnego magnetowida to naprawde nie wiem.
    Jest jeszcze jedna metoda skasowania ustawień, może sie uda. Po prostu trzeba wyłaczyc magnetowid z sieci na długi czas aby po właczeniu do sieci pokazał sie zamiast numeru programu napis ext (to takie cos jak av) i moze wtedy bedzie ok.
  • #3 3677525
    andpol 33
    Poziom 39  
    Ocena: 1131
    Klient dowiózł pilota i faktycznie z drugiej strony pilota jest opisana blokada dokładnie tak jak opisałeś.Wszystko działa.można zamknąć ten wątek.Dzięki za zainteresowanie.
REKLAMA