logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

moto e398 po wcisnieciu power 'milczy' okolo 10 sekund

fryc88 14 Mar 2007 12:01 905 7
REKLAMA
  • #1 3677136
    fryc88
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    witam
    problem dotyczy motki e398, otoz po probie odpalenia telefonu, nic sie nie dzieje przez okolo 10 sekund, i dopiero zaczyna sie odpalac, pokazywac animacje, itp.
    co moze w tym pomoc? sprobowac nowego softa wrzucic?
    dodam ze obecny, wrzucony w telefonie nie byl zmieniany ani przerabiany...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3677167
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    Te motki jak i np. V500, L6 itp maja to do siebie ze tak dlugo wlaczaja sie.....ale zeby az 10sekund? ogolnie telefon sprawny?
  • REKLAMA
  • #3 3677176
    fryc88
    Poziom 15  
    po odpaleniu wszystko wydaje sie dzialac poprawnie...tylko problem z samym uruchomieniem telefonu
  • REKLAMA
  • #4 3677185
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ja mysle ze to raczej normalne, te motki jak juz powiedzialem maja to do siebie ze dlugo trzeba trzymac wlaczenie telefonu i dlugo wlaczaja sie :)
  • #5 3677258
    fryc88
    Poziom 15  
    wydaje mi sie ze nie AZ TYLE, znajomy kiedys mial podobna mote, to do pokazania sie pierwszych napisow na lcd zabieralo to jakies 2-3 sekundy max
    nie wiem, moze ktos inny jeszcze cos poradzi, jak nie to zaczne dlubac z softem...pozdrawiam :)
  • #6 3680210
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    zmiana softu moze i pomoze ale napewno nie w az tak znaczacym stopniu :)
  • REKLAMA
  • #7 3680953
    kaluzone
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    mi tam motka e398 włacząła sie z 3 sekundy góra . wgraj sobie od nowa soft
  • #8 3681456
    fryc88
    Poziom 15  
    temat uwazam za zamkniety, motki juz nie ma, kupilem inna, z uszkodzonym gniazdem ladowania...mam nadzieje ze TYLKO gniazdem :P

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Motorola E398, który po wciśnięciu przycisku zasilania uruchamia się z opóźnieniem około 10 sekund przed pojawieniem się animacji i pierwszych napisów na ekranie. Użytkownik zauważył, że po uruchomieniu telefon działa poprawnie, jednak czas startu jest dłuższy niż w przypadku innych egzemplarzy tego modelu, gdzie czas ten wynosi około 2-3 sekund. W dyskusji wskazano, że dłuższy czas włączania jest charakterystyczny dla niektórych modeli Motoroli, takich jak V500 czy L6, jednak 10 sekund to czas uznawany za dłuższy niż standardowy. Propozycją rozwiązania było ponowne wgranie oprogramowania (softu), które może skrócić czas uruchamiania, choć niekoniecznie w znaczącym stopniu. Ostatecznie autor zamknął temat, informując o wymianie telefonu na inny egzemplarz z uszkodzonym gniazdem ładowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA