logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony CDX-4100 RDS - błąd odczytu CD i CD-R, co może być przyczyną?

kriss_l 14 Mar 2007 21:12 1215 4
REKLAMA
  • #1 3678939
    kriss_l
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Mam problem z radiem Sony cdx-4100 RDS, a mianowicie gdy wkładam orginalny cd to napęd czyta, jednak jak przeskocze o kilka utworów to często napęd mieli i wyskakuje error. Z kolei jak włoże nagrany CD-R to napęd mieli, mieli i wyskakuje error, brdzo rzadko zdarza sie żeby CD-R zaskoczyła (czasem jak popukam w radyjko to zaskoczy). Co jest przyczyną takiego zachowania napędu w radyjku ?? Płyty CD-R są odpowiednio nagrane. Pomóżcie. Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 3681135
    robert klimowski
    Poziom 21  
    Ocena: 50
    to stare radio,laser lichy na pewno,obejrzyj ,wyczyść ,sprawdż czy płynnie chodzi posuw ,sprawdż talerzyk czy nie ociera od góry , ale to i tak jest laser i nie opłaci ci się go wymieniać
  • REKLAMA
  • #3 3685733
    kriss_l
    Poziom 12  
    Jak narzie przeczyściłem soczewkę laseru czystym alkoholem i zauwarzyłem znaczną poprawę w odczytywaniu CD-R. Następnym krokiem jaki poczyniłem było nasmarowanie wszystkich tybików napedu sównicy lasera jaki samej sównicy - mam nadziej, że ten zabieg poprawi jeszcze troche odczytywanie płytek :) Niedługo to sprawdze, trzymajcie kciuki :D
  • REKLAMA
  • #4 3701971
    robert klimowski
    Poziom 21  
    Ocena: 50
    spróbuj obejrzeć wewnętrzną optykę,może uda ci się coś poczyścić delikatnie
  • #5 3703095
    kriss_l
    Poziom 12  
    Nasmaroanie nie przyniosło lepszego rezultatu, ale oczyszczenie soczewki alkoholem poprawiło nieco odczytywanie płyt CD-R. Wniosek jest taki ze jest to stary laser i nie mozna od niego wymagac cudów :) Tak więc trzeba sie z nim delikatnie obchodzic :)
REKLAMA