logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pace MSS 1000 Kontrast i kolor full jasność minimalna

ugresia 15 Mar 2007 19:36 1131 3
REKLAMA
  • #1 3681820
    ugresia
    Poziom 11  
    Witam!

Mam problem z dość starym tunerem sat analogowym Pace MSS 1000. W nim była dość głupia konstrukcja ponieważ niezależnie czy był włączony czy nie cały czas się grzał, a teraz mam problem z obrazem, mam bardzo duży kontrast i kolor ale jest bardzo ciemny w dodatku widać pasy poziome ( nie są bardzo widoczne). Co robić sprzęt będzie miał gdzieś z 8 lat.

Dziękuję za pomoc
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3682071
    pikarel
    Poziom 39  
    Ocena: 1828
    Powodem kłopotów mogą być wyschnięte kondensatory elektrolityczne, głównie w bloku zasilacza.
    Wymień wszystkie o wartości powyżej 470uF, jest ich tylko kilka, więc nie jest to kosztowne, a tuner powinien działac poprawnie.
  • REKLAMA
  • #3 3682234
    ugresia
    Poziom 11  
    dzięki spróbuję bo kiedyś były już wymieniane kondensatory, Dziwne jest to że czasami potrafi być ok a czasami jest obraz ciemny, a taka ciekawostka jak wejdę w menu to tam wszystko jest ok tylko obraz potrafi być ciemny
  • #4 3691003
    ugresia
    Poziom 11  
    Problem nie został rozwiązany, ale pomógł i dzięki niemu działa wzmacniacz, z obrazem występuje problem ! Rozwiązaniem nie jest zasilacz
REKLAMA