logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć odtwarzacz mp3 do Blaupunkt BOSTON C30 przez AUX?

mpendzik 16 Mar 2007 09:29 7409 9
REKLAMA
  • #1 3683437
    mpendzik
    Poziom 11  
    Ocena: 55
    Witam serdecznie
    Czy ktoś z szanownych forumowiczów naprowadziłby mnie jak podłączyć do tego radia zewnętrzny odtwarzacz mp3 ? W instrukcji pisze że można podłączyć, bo jest wejście AUX, ale nie wiem co i jak bo nie ma dokładnego opisu- żadnego wejścia jack nie ma z przodu na panelu :-)... a ja jestem troszke zielony...
    Piszą tylko że potrzebna jest wiązka przewodów pośrednich nr 7 607 897 093
    Pozdrawiam serdecznie
  • REKLAMA
  • #2 3683505
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 3683517
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1397
    Jest gniazdo z tyłu MINI ISO /wtyczka do niej jest niebieska/

A rozmieszczenie sygnałów w niej znajdziesz na www.studio24.prv.pl
  • #4 3683535
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 4081569
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 4081582
    tapio
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    gromleon napisał:
    dobrze kombinujesz ale niestety wybrałeś przewód mini iso ale jako wyjscie a nie wejscie musisz poszukać przejsciówki z wejsciem

tzn poszukac mini iso ale z kablami z niebieskiej czesci (mowic prosto i zwiezle)?
  • REKLAMA
  • #9 4081652
    tapio
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    tak to ten kabel,
    a czy zamiast odtwarzacza mp3 moge podlaczyc sobie czytnik kart sd tak aby moc sobie wymieniac tylko karte pamieci a nie nosic calego odtwarzacza mp3
  • #10 4081862
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Podłączenie zewnętrznego odtwarzacza MP3 do radia Blaupunkt BOSTON C30 przez wejście AUX wymaga użycia specjalnej wiązki przewodów pośrednich (nr 7 607 897 093). Radio posiada z tyłu gniazdo MINI ISO (wtyczka niebieska), które służy do podłączania urządzeń zewnętrznych, takich jak zmieniarki czy odtwarzacze. Ważne jest, aby użyć kabla z wejściem AUX (mini ISO z funkcją wejścia, a nie wyjścia), co umożliwi prawidłowe przesyłanie sygnału audio z odtwarzacza MP3 do radia. Przykładowe kable dostępne są na aukcjach internetowych, opisane jako wejście AUX mini ISO Blaupunkt. Nie jest możliwe podłączenie czytnika kart SD zamiast odtwarzacza MP3, ponieważ czytniki zazwyczaj nie posiadają wyjścia słuchawkowego, a radio nie obsługuje USB do odtwarzania muzyki. Podsumowując, do podłączenia MP3 do Blaupunkt BOSTON C30 przez AUX potrzebny jest odpowiedni kabel mini ISO z wejściem AUX oraz odtwarzacz z wyjściem słuchawkowym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA